Δημιουργία πέντε κέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών στον δήμο Πειραιά

Πέντε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών θα λειτουργήσουν στον δήμο Πειραιά τη νέα σχολική χρονιά, στα οποία μαθητές ηλικίας 6-12 ετών θα συμμετέχουν δωρεάν για τέσσερις ώρες την ημέρα, σε εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση του σχολικού ωραρίου, τα παιδιά θα διαβάζουν και θα απασχολούνται με μουσική, ζωγραφική, αθλητικές δραστηριότητες, κατασκευές, σκάκι, χορό, θεατρικό παιχνίδι, ρομποτική και άλλα.

Τα Κέντρα θα λειτουργήσουν σε σχολεία των 5 Δημοτικών Κοινοτήτων και σε συνεργασία με το ανθρωπιστικό μη κερδοσκοπικό Σωματείο «Έχω τη Δύναμη».

Τα πέντε Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Πειραιά θα λειτουργήσουν ως εξής:

  1.  Κ.Δ.Α.Π. Α΄ Δημοτική Κοινότητα – 2ο Γυμνάσιο Καλλίπολης (Καρπάθου 126)
  2. Κ.Δ.Α.Π. Β΄ Δημοτική Κοινότητα -28ο Δημοτικό Σχολείο (Σανταρόζα 4 και Διαμαντή 2)
  3. Κ.Δ.Α.Π. Γ΄ Δημοτική Κοινότητα -Γυμνάσιο του Νέου Φαλήρου (Δαβάκη Πίνδου)
  4. Κ.Δ.Α.Π. Δ΄ Δημοτική Κοινότητα -Γυμνάσιο Καμινίων (Δωδεκανήσου 28-30)
  5. Κ.Δ.Α.Π Ε΄ Δημοτική Κοινότητα -1ο Δημοτικό Σχολείο (Παλαμηδίου 28-34 και Χαϊδαρίου

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι η δημιουργία των πέντε Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών είναι μια σημαντική πρωτοβουλία, καθώς δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά σε καθημερινή βάση με ποιοτικές παιδαγωγικές δραστηριότητες. Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης ανέφερε: «Στόχος μας με τη λειτουργία των Κέντρων είναι να προσφέρουμε στιγμές χαράς και ψυχαγωγίας στα παιδιά, βοηθώντας παράλληλα και τους γονείς που εργάζονται. Η συμμετοχή των μαθητών στις δράσεις του Κ.Δ.Α.Π. θα ωφελήσει τον τρόπο σκέψης τους και θα συμβάλει στην κοινωνικοποίησή τους».

Η αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Ασπασία Αλιγιζάκη, σε σχετική δήλωση, τόνισε: «Δεδομένου ότι βασικός γνώμονας δράσης μας είναι να δώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες δυνατότητες στα παιδιά μας να μορφωθούν και να αναπτύξουν δημιουργικά τις κλίσεις και τα ταλέντα τους, θα δημιουργήσουμε από τη νέα σχολική χρονιά εντελώς δωρεάν για τους μαθητές μας Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης».

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: