Δήμας: Μπροστά μας είναι σημαντικές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα

«Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της χώρας στο χάρτη της έρευνας και της τεχνολογίας. Και η καινοτομία έχει κεντρικό ρόλο στο νέο αναπτυξιακό σχέδιο».

Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Σταύρος Δήμας κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου «Επενδύω στην Ελλάδα»

«Το στοίχημα μας είναι να υλοποιήσουμε μια φιλόδοξη μεν, αλλά ρεαλιστική ατζέντα με όχημα την έρευνα και τη καινοτομία, και να ενισχύσουμε τη θέση της χώρας στους δύο αυτούς τομείς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε:

«Μπροστά μας είναι σημαντικές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα, η οποία στη καινοτομία βρίσκεται στην 101η θέση στον παγκόσμιο χάρτη».

Όπως είπε ο κ. Δήμας, «η χώρα έχει εξαιρετικά ερευνητικά προϊόντα όμως έχει να διανύσει μεγάλη απόσταση αν θέλει να έχει ηγετικό ρόλο στα Βαλκάνια».

Έμφαση έδωσε στη δημιουργία του ανώτατου γνωμοδοτικού οργάνου έρευνας και καινοτομίας, αποστολή του οποίου θα είναι, όπως είπε, η παρακολούθηση των διεθνών και ευρωπαϊκών εξελίξεων για την έρευνα και τη καινοτομία με στόχο τη βελτίωση της θέσης της χώρας.

«Έχουμε τη γνώση πρέπει να αξιοποιήσουμε και τη δημόσια διοίκηση. Κεντρικός μας στόχος είναι να βελτιώσουμε τη λειτουργία του κράτους που αποτελεί τον εχθρό της ανταγωνιστικότητας της χώρας κρατώντας την στις χαμηλές θέσεις σε όλους τους διεθνείς δείκτες», είπε ο κ. Δήμας και κατέληξε:

«Ψήφος στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο είναι ψήφος σε μια Ελλάδα που μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία το αύριο».

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: