Δήμαρχος Λαμιέων: Δεν θα παρακολουθήσω τα επικοινωνιακά τερτίπια του Μηταράκη

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του δημάρχου Λαμιέων, Θύμιου Καραϊσκου, στις διαρροές του υπουργείου Μετανάστασευσης και Ασύλου σχετικά με τη δομή φιλοξενίας μεταναστών στις Θερμοπύλες.

«Δεν θα  παρακολουθήσουμε τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου στα επικοινωνιακά του τερτίπια. Έχουμε δώσει προ πολλού εξετάσεις τόσο για την υπεύθυνη στάση μας απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, όσο και για την ευαισθησία μας και δεν του επιτρέπουμε την οποιοιδήποτε αιχμή.  Τίποτε δεν μπορεί να αναπληρώσει το γεγονός ότι σχεδίαζε στα κρυφά και χωρίς ποτέ να ενημερώσει την τοπική αυτοδιοίκηση. Οι θέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν αποτυπωθεί από την πρώτη στιγμή γραπτά και έχουν κατατεθεί.

Οι θέσεις μας είναι συγκεκριμένες και κρυστάλλινες. Έχουν τεθεί σε όλους τους τόνους και με κάθε τρόπο, αλλά κυρίως στο φως τη μέρας και μπορούν να αποδειχθούν με αδιάσειστα στοιχεία, ανά πάσα στιγμή. Οι Θερμοπύλες για μας είναι περισσότερο σημαντικές από οτιδήποτε και όφειλε να το έχει σεβαστεί.

Δυστυχώς πήγε να αιφνιδιάσει και απέτυχε.  Η αλήθεια θα λάμψει. Είμαστε εδώ και περιμένουμε να ανακαλέσει άμεσα την λαθεμένη και ανεφάρμοστη απόφασή του», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Λαμιέων.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, διαρροές από το υπουργείο Μετανάστασευσης και Ασύλου ανέφεραν πως διευκρίνιζαν η επέκταση της υπάρχουσας δομής φιλοξενίας στις Θερμοπύλες ότι ήταν πρόταση του Δημάρχου Λαμιέων, κ. Καραΐσκου, ο οποίος σε συνάντηση με τον Υπουργό, κ. Νότη Μηταράκη, στις 10 Φεβρουαρίου 2020 πρότεινε την επέκταση της υπάρχουσας δομής φιλοξενίας στις Θερμοπύλες, αντί για την δημιουργία νέας δομής στη θέση Μαυρομαντήλα.

Την πρόταση του κ. Καραΐσκου αποδέχτηκε ο κ. Μηταράκης και από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, με το οποίον, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, είχαν συστηματική επικοινωνία.

Το αποτέλεσμα των αναλυτικών συζητήσεων, στις οποίες τέθηκε και το θέμα της διοίκησης της δομής, ήταν να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να εκδοθεί τον περασμένο Μάιο το σχετικό ΦΕΚ χωροθέτησης και άδειας κατασκευής, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, παραθέτοντας για του λόγου το αληθές και το ΦΕΚ.

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: