Δήμαρχος Καλαμάτας για τον θάνατο του 53χρονου: Καλύτερα από κάθε άλλη φορά τα μέτρα ασφαλείας

Τα μέτρα ασφάλειας στον σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας ήταν καλύτερα από ποτέ υποστηρίζει ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, σχολιάζοντας το θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη. Όπως υπογράμμισε, ωστόσο, το έθιμο δεν μπορεί να συνεχιστεί αν η πολιτεία δεν λάβει μέτρα.

«Οι ευθύνες θα προσδιοριστούν από τη Δικαιοσύνη. Ο σαϊτοπόλεμος είναι ένας θεσμός που κρατά χρόνια. Γίνεται σε δέκα περιοχές της Μεσσηνίας και στηρίζεται από ομόφωνες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, που δεν μπόρεσε να σταματήσει η δικτατορία», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «υπάρχει σωματείο με εγκεκριμένο καταστατικό από το Ειρηνοδικείο. Ποτέ δεν έχουν απορριφθεί οι αιτήσεις χρηματοδότηση από το υπουργείο Οικονομικών».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέτρα ασφαλείας που είχε λάβει ο Δήμος Καλαμάτας ήταν «καλύτερα από κάθε άλλη φορά», ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά την παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας στο σημείο και την αυτοοργάνωση των συμμετεχόντων.

Αναφερόμενος στον θανάσιμο τραυματισμό του 53χρονου εικονολήπτη ο δήμαρχος Καλαμάτας είπε: «Ήταν μία κακιά ώρα. Μετά από αυτό, ο θεσμός περνά από δύσκολη καμπή. Η Πολιτεία να λάβει μέτρα, να φτιάξει θεσμικό πλαίσιο για όλες τις περιοχές», τόνισε ο Δήμαρχος, που ξεκαθάρισε σε σχέση με τις δηλώσεις του γιου του εκλιπόντος: «Δε θα μπω σε καμία αντιπαράθεση μαζί του. Έχει δίκιο σε όλα αυτά που λέει».

«Κανένα Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να προχωρήσει με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο», κατέληξε.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: