Δήμαρχος Γλυφάδας: Δεν είχαμε καμία ενημέρωση για την πετρελαιοκηλίδα

Ιδιαίτερα απελπιστική είναι η εικόνα στην παραλία της Γλυφάδας, όπου έχουν φθάσει κηλίδες μαζούτ, που διέρρευσε από το ναυάγιο του μικρού δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη ΙΙ.

Τα πετρελαιοειδή έχουν κάνει μαύρες τις παραλίες από τη Σαλαμίνα και την Πειραϊκή έως τον Άγιο Κοσμά και τη Γλυφάδα, όπου μάλιστα, έχουν καλύψει ακόμη και την ειδική ράμπα κολύμβησης των πολιτών με αναπηρία, σε επιφάνεια άνω των 400 τ.μ.

Ο Δήμαρχος της περιοχής Γιώργος Παπανικολάου σημείωσε ότι δεν υπήρχε καμία ενημέρωση τη Δευτέρα και την Τρίτη για το ενδεχόμενο να φτάσει το πετρέλαιο στην περιοχή. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ επεσήμανε πως η ενημέρωση που έχει είναι ότι μέχρι στιγμής συγκεντρώθηκαν 28 τόνοι μαζούτ από τη θάλασσα.

Ο κ. Παπανικολάου υπογράμμισε ότι «δεν είχαμε καμία ενημέρωση». Και πρόσθεσε: «Παρακαλούμε τον κόσμο να μην επισκέπτεται τις παραλίες για να κάνει μπάνιο αυτές τις μέρες. Όσοι εθελοντικά θέλουν να βοηθήσουν να ξέρουν δεν είναι εύκολο. Είναι εύκολο να φορτωθεί το πετρέλαιο να το μαζέψεις, το θέμα είναι τι το κάνεις μετά».

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: