Δήλωση Τάσου Κουράκη για τους εργαζομένους στο υπουργείο πολιτισμού

Δήλωση Τάσου Κουράκη για τους εργαζομένους στο υπουργείο πολιτισμού

από το Γραφείο Τύπου

Θέμα: «Το απαράδεκτο της κυβέρνησης να κατασκευάσει «κοπανατζήδες» στο Πολιτισμού για να συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των διαθεσίμων δεν θα περάσει.
Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού να ζητήσει άμεσα την ακύρωση του άδικου και αστήρικτου πορίσματος του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης»

Ο συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΕΚΕ) Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Τάσος Κουράκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Έκπληξη και οργή προκαλεί η πρόδηλη προσπάθεια της κυβέρνησης να κατασκευάσει «κοπανατζήδες» στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για να συμπληρώσει τους αριθμούς που επιβάλει η τρόικα για τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Στους ολιγάριθμους υπαλλήλους ενός υπουργείου που μαστίζεται από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση, οι οποίοι καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθούν στο δύσκολο της προστασίας και ανάδειξης του πολιτισμού μας, η ανταμοιβή που τους επιφυλάσσουν οι μνημονιακές κυβερνήσεις είναι όχι μόνο η πιθανή απόλυση αλλά και ο διασυρμός.

Το πόρισμα που συνέταξε το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης το οποίο αποκάλυψε τη μη ορθή τήρηση του ωραρίου βασίστηκε, σε έλεγχο που διενεργήθηκε, όχι τυχαία, τον Νοέμβριο 2012, όταν έγιναν οι μεγάλες απεργίες και κινητοποιήσεις ενάντια στον Ν. 4093 και τις διαθεσιμότητες, με αποτέλεσμα να «αποκαλύψει» μεγάλα κενά στο ωράριο, τα οποία όμως ήταν στάσεις εργασίας ή απεργίες! Η ίδια δε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έχει παραδεχθεί ότι το σύστημα της καρτοσήμανσης, στο οποίο βασίστηκε το πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και δίνει εσφαλμένη σχετικά με την τήρηση του ωραρίου από τους εργαζομένους. Στο ίδιο πόρισμα, οι ελεγκτές παραδέχονται ότι όταν ήρθαν στο Υπουργείο βρήκαν όλους τους υπαλλήλους στη θέση τους. Αυτό όμως είναι ένα στοιχείο το οποίο δεν δημοσιοποιήθηκε γιατί δεν συνάδει με τον χαρακτηρισμό «κοπανατζήδες» που προσπαθούν να προσδώσουν στους υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ως ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε να σπιλώνονται οι εργαζόμενοι για να οδηγηθούν στον καιάδα της διαθεσιμότητας. Απαιτούμε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου που γνωρίζει καλά ότι οι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό όχι μόνο «κοπανατζήδες» δεν είναι, αλλά αντιθέτως εργάζονται με αυταπάρνηση και αυτοθυσία για την πολιτιστική μας κληρονομιά, να προχωρήσει άμεσα σε προσβολή του πορίσματος του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην υπάρξουν άδικες διώξεις εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού»

Δήλωση Τάσου Κουράκη για τους εργαζομένους στο υπουργείο πολιτισμού Δήλωση Τάσου Κουράκη για τους εργαζομένους στο υπουργείο πολιτισμού

Δήλωση Τάσου Κουράκη για τους εργαζομένους στο υπουργείο πολιτισμού

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: