Δικηγόρος οικογένειας Καρολάιν: «Μετά από 37 μέρες θεατρικών παραστάσεων, ο Μπάμπης πρόσθεσε μία 8ωρη υπερωρία σήμερα»

«Οι δολοφόνοι παρερμηνεύουν το δικαίωμα που τους δίνει η ποινική δικονομία να σιωπούν — Νομίζουν ότι μπορούν να παραπλανούν τους πάντες» είπε αναφερόμενος στην απολογία του Μπάμπη Αναγνοστόπουλου στο Δικαστήριο

Περισσότερες από 10 ώρες απολογούταν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στο δικαστήριο, με την έδρα και τους ενόρκους να του θέτουν καταιγισμό ερωτήσεων για την δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά. Ο κατηγορούμενος δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από την έδρα του δικαστηρίου, ενώ στο τέλος της απολογίας του έκλαιγε και ζήτησε συγγνώμη όλους. Ο ίδιος υποστηρίζει πως «δε θα συγχωρέσει τον εαυτό του ποτέ».

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 16 Μαΐου, όποτε αναμένεται να παρθεί η απόφαση για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Κατά την έξοδο του από τα δικαστήρια, ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολαιν έκανε δηλώσεις σχετικά με τη διαδικασία: «Δεν είχα σκοπό να κάνω κάποια δήλωση, γιατί σας είχα πει ότι θα κάνω μετά το δικαστήριο. Όμως, σήμερα διαπίστωσα για μια ακόμη φορά ότι και οι δολοφόνοι παρερμηνεύουν το δικαίωμα που τους δίνει η ποινική δικονομία να σιωπούν. Νομίζουν ότι μπορούν να παραπλανούν τους πάντες. Σήμερα όμως δεν είχε εύηχο αυτί ο κύριος Αναγνωστόπουλος, είχε ένα ΜΟΔ με έμπειρους δικαστές. Η τραγική συγκυρία ήταν ότι στις 37 ημέρες θεατρικών παραστάσεων πρόσθεσε και μια οκτάωρη υπερωρία σήμερα, την ημέρα της επετείου του θανάτου της Καρολάιν, της μητέρας του παιδιού του»

Ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου δήλωσε πως ο εντολέας του έδωσε όσες απαντήσεις μπορούσε να δώσει: «Μετά από 10 ώρες απολογίας, ο εντολέας μου έδωσε όλες τις απαντήσεις στο επίπεδο που μπορούσε να δώσει. Αφορούσαν κυρίως τις συνθήκες της τέλεσης του αδικήματος και εκείνη τη μοιραία νύχτα που πραγματικά συνέβη. Ο εντολέας μου έτσι όπως τα έζησε έδωσε τις εξηγήσεις που έπρεπε να δώσει. Δικαιολόγησε και τις 37 μετέπειτα μέρες της πράξεως. Έδωσε τις εξηγήσεις ακόμα και τώρα, ακόμα και στην τελευταία ερώτηση. Την Δευτέρα παίρνουμε την σκυτάλη οι δικηγόροι, οπότε και αναμένεται να παρθεί η απόφαση του δικαστηρίου».

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: