Δίκη Χρυσής Αυγής – Μάγδα Φύσσα: «Ο γιος μου ήταν στοχοποιημένος, η Χρυσή Αυγή είχε κρατική ασυλία»

Ερωτήσεις από τον Ιωάννη Λαγό αλλά και το συνήγορό του Κώστα Πλεύρη, δέχθηκε σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η Μάγδα Φύσσα, συνεχίζοντας την κατάθεσή της στη δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, ο κ. Πλεύρης ο οποίος νωρίτερα είχε χαιρετίσει ναζιστικά μέσα στη δικαστική αίθουσα υποστήριξε — μετά από τις αντιδράσεις της πολιτικής αγωγής — πως η κίνησή του αυτή δεν είναι παράνομη.

Τώρα, συνεχίζοντας την κατάθεσή της η κ. Φύσσα αναφέρθηκε στην εγκληματική οργάνωσή της Χρυσής Αυγής, στη στάση της αστυνομίας το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του γιου της από τον Γ. Ρουπακιά αλλά και στον χαρακτήρα του παιδιού της. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Υπήρχε κρατική ασυλία σε μια τρομοκρατική εγκληματική οργάνωση που κυκλοφορούσε ελεύθερα στους δρόμους και σκότωνε αθώους πολίτες. Οι αστυνομικοί όχι μόνο δεν το απέτρεψαν, το βοήθησαν. Ένα μόνο έπρεπε να κάνουν, μια ασπίδα για να φύγουν τα παιδιά. Πιστεύω ότι η Χρυσή Αυγή και οι αστυνομικοί που ήταν εκείνο το βράδυ εκεί, ήταν ένα και το αυτό».

Όπως είπε η κ. Φύσσα ο γιος της ήταν στοχοποιημένος από την Χρυσή Αυγή. «Ο Παύλος ήταν 34 χρονών. Σήμερα θα ήταν 43 και δεν τον άφησαν να ζήσει» κατέθεσε για να προσθέσει: «Ήταν αντιφασίστας, αλληλέγγυος, βοηθούσε όπου μπορούσε και χρειαζόταν. Ήταν ένας ενεργός πολίτης. Προφανώς ήταν στόχος από πριν. Το θέμα είναι η ταχύτητα. Πως έφτασε ένα ολόκληρο τάγμα σε δέκα λεπτά εκεί. Έχει σημασία στην οργάνωση, για αυτό τη λέμε εγκληματική οργάνωση. Έχει ιεραρχία, εκπαίδευση…».

Εισαγγελέας: Υπάρχει κάποιο στοιχείο ότι ήταν στόχος από πριν;

Μάρτυρας: Ναι, μετά τις συλλήψεις στις τηλεφωνικές συνομιλίες το λένε κατηγορούμενοι ότι «το ψάχναμε το μπαστάρδι, τώρα θα τραγουδάει στον παράδεισο.

Εισαγγελέας: Γιατί δεν έτρεξε να φύγει;

Μάρτυρας: Η αξιοπρέπεια του δεν του επέτρεψε να τρέξει αλλά ήθελε να σώσει και τα παιδιά. Πίστευε ότι θα τα βγάλει πέρα μαζί τους. Ήταν δυνατό παιδί. Δεν περίμενε βέβαια αυτό.

Ακολούθως, η κ. Φύσσα κατέθεσε για τις τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν από τους κατηγορούμενους για να ενημερώσουν για την επίθεση με τελικό αποδεκτή τον Ι. Λαγό. «Αυτή είναι η ιεραρχία. Κανείς δεν κάνει τίποτα αν δεν πάρει εντολή από τον ανώτερο. Αφού είχε γίνει η δολοφονία ο Λαγός επικοινώνησε με το Μιχαλολιάκο» εξήγησε. Μάλιστα, δέχθηκε ερωτήσεις από τον Ιωάννη Λαγό και το συνήγορο του Κ. Πλεύρη.

«Μπορεί να μου κάνει ερωτήσεις; Έχω απέναντι μου και μου κάνει ερωτήσεις ο δολοφόνος του παιδιού μου. Είστε όλοι δολοφόνοι!», είπε η κ. Φύσσα όταν ο Ι. Λαγός άρχισε να της υποβάλλει ερωτήσεις.

Ι. Λαγός: Είμαι δολοφόνος εγώ;

Μ. Φύσσα: Σωστά, μόνο εντολές έχεις δώσει…

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: