Δίκη Χρυσής Αυγής: Καταθέτει σήμερα στο Εφετείο η Μάγδα Φύσσα

Με την κατάθεση της Μάγδας Φύσσα, μητέρας του 34χρονου Παύλου Φύσσα, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013 από τον Γ. Ρουπακιά συνεχίζεται σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Η μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού, είχε συγκλονίσει με την κατάθεσή της στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, το 2016, περιγράφοντας τις στιγμές που έμαθε για τη δολοφονία του γιού της, η οποία αποδείχθηκε η αρχή του τέλους για τη Χρυσή Αυγή.

«Ο γιος μου κατέληξε μέσα σε τέσσερα λεπτά, άντεξε τέσσερα λεπτά, πολύ σημαντικά για μας όλους που μείναμε πίσω γιατί πρόλαβε ο ίδιος να υποδείξει τον δολοφόνο του» είχε καταθέσει η κ. Φύσσα αναφερόμενη στον καθ’ ομολογία δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, τον οποίο το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο, επιβάλλοντας του ισόβια κάθειρξη.

Αναφερόμενη στα όσα έζησε στο νοσοκομείο, όπου είχε διακομιστεί ο γιος της, η μητέρα του 34χρονου, είχε πει στην κατάθεσή της: «Φτάνουμε στο Κρατικό. Βλέπω πολύ κόσμο έξω. Συγγενείς και φίλους. Ο γιατρός που ήταν εκεί μου είπε την αλήθεια ότι ο Παύλος δεν ζει, έφυγε. Και εγώ είπα «Πώς είναι δυνατόν: Πώς έφυγε…». Μου είπε ότι τον μαχαίρωσαν στην καρδιά, η Χρυσή Αυγή, αλλά μου λέει «σας παρακαλώ πάρα πολύ, τον δολοφόνο τον έχουν πιάσει». Είπα «δεν μπορούσε να γίνει κάτι; Δηλαδή πώς έγινε;». Και μου είπε ότι το χτύπημα που έφαγε ο γιος μου, οι μαχαιριές που έφαγε ήταν επαγγελματικές, δεν υπήρχε περίπτωση να σωθεί και εδώ έξω να γινόταν το κακό, δεν θα προλαβαίναμε. …».

Η κυρία Φύσσα στην κατάθεσή της είχε αναφερθεί, όμως, και στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, αναφέροντας στη δίκη σε πρώτο βαθμό, τα εξής: «Οι μαχαιριές ήταν σε καίρια σημεία, στην καρδιά του δύο, ήταν εκπαιδευμένος δολοφόνος, ήξερε πάρα πολύ καλά τι έκανε. Αυτό το συμπεραίνω από τον τρόπο που επλήγη ο γιος μου και μας το είπε και ο γιατρός του Κρατικού και υπάρχει και στην ιατροδικαστική εξέταση, τα χτυπήματα περιγράφονται ως θανατηφόρα. Φεύγει λοιπόν ο Ρουπακιάς και πάει να μπει στο αυτοκίνητό του. Εκεί φωνάζει ο Παύλος, σηκώνει την μπλούζα του και φωνάζει: «Πού πας; Με μαχαίρωσες και φεύγεις;». Ο γιος μου τον Ρουπακιά δεν τον είχε συναντήσει ποτέ άλλοτε. Παρ’ όλο που δεν τον γνώριζε ο Ρουπακιάς, τον πλησίασε και τον σκότωσε για τον λόγο ότι ανήκει στην εγκληματική Οργάνωση Χρυσή Αυγή και είναι εκπαιδευμένος δολοφόνος. Το έκανε γιατί πήρε την εντολή. Τίποτε απολύτως δεν θα κάνανε εάν δεν ήτανε μέλη της οργάνωσης και τίποτε απολύτως δεν θα έκαναν χωρίς εντολή. Τον δολοφόνησε, χωρίς να υπάρχει συμπλοκή. Το κίνητρο δεν είναι τίποτε άλλο από το να θέλουν να έχουν την ισχύ που νομίζουν ότι έχουνε στον κόσμο και οτιδήποτε αντίθετο από αυτούς πρέπει να τελειώνει, οποιοσδήποτε, οτιδήποτε είναι αυτό. …Εκπαιδεύουν δολοφόνους. Το κίνητρο για μένα για να φτάσουνε μέχρι την ανθρωποκτονία είναι ότι η δομή της οργάνωσης είναι εγκληματική οργάνωση, εκπαιδεύει δολοφόνους και απλά εκείνο το βράδυ θέλανε να σκοτώσουνε και σκοτώσανε… Βεβαίως και τα πράγματα έγιναν βάσει σχεδίου. Αυτοί δεν κουνιούνται από τη θέση τους εάν δεν πάρουν εντολή και αυτά είναι αποδεδειγμένα από τα βίντεο.… Το καταλάβαμε ότι δόθηκε εντολή να σκοτώσουν τον γιο μου. Αυτό προκύπτει από το αποτέλεσμα. Ο Ρουπακιάς είχε πάρει εντολή να δολοφονήσει τον γιο μου. Ο αρχηγός έδωσε την εντολή».

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: