Δίκη Χ.Α.: “Με απείλησαν ότι θα με σκοτώσουν αν μιλήσω”


Κατηγορούμενοι κάθονται στην αίθουσα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού, στην αίθουσα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού, όπου το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δικάζει την ηγεσία, στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής για βίαιες αιματηρές πράξεις, που καταλογίζονται στους κατηγορούμενους, Τρίτη 28 Ιουλίου 2015. Διακόπηκε η δίκη της ηγεσίας και μελών της Χρυσής Αυγής στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού , ενώ σύμφωνα με το προγραμματισμό θα συνεχιστεί στις 8 Σεπτεμβρίου σε άλλο χώρο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Απειλές προκειμένου να αθωωθεί η Χρυσή Αυγή και οι βουλευτές της, ακολουθώντας τη γραμμή των υπολοίπων κατηγορουμένων, ότι δηλαδή όλοι βρέθηκαν τυχαία στην Αμφιάλη και κανείς δεν συμμετείχε στη δολοφονική συμπλοκή κατά του Παύλου Φύσσα, ανέφερε ότι δέχθηκε ο 50χρονος κατηγορούμενος Γιάννης Δήμου, κατά την απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος φέρεται να είχε τηλεφωνήσει στον Γιώργο Ρουπακιά, ενώ ο τελευταίος ήταν ήδη κρατούμενος στο αστυνομικό τμήμα, υποστήριξε πως δύο ημέρες μετά τη δολοφονία, τον κάλεσε ο συγκατηγορούμενος του Γιώργος Τσακανίκας, φερόμενος ως υψηλόβαθμο στέλεχος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, στο σπίτι και του ζήτησε να πει ότι δεν είχε σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή.

«Θα σου πω εγώ τι να πεις στην αστυνομία, όταν ανοίξουν τα τηλέφωνα. Θα πεις ότι βρέθηκες τυχαία στο Κερατσίνι ότι είδες φασαρία και πήρες τον Ρουπακιά τηλέφωνο. Θα σου βρούμε εμείς δικηγόρους» είπε στον Γ. Δήμου, σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ πρόσθεσε πως ο Τσακανίκας τον έπαιρνε για μέρες τηλέφωνο και τον απειλούσε λέγοντας «εμείς τους προδότες τους σκοτώνουμε».

Κατηγορούμενος: «Μη με ανακατεύεις με τέτοια. Του είπα: Και να ανοίξουν τα τηλέφωνα εγώ θα πω την αλήθεια. Πάτε καλά θα με μπλέξετε σε μια δολοφονία.»

Πρόεδρος: «Τι καταλάβατε όταν σας έλεγε ότι θα ανοίξουν τα τηλέφωνα;»

Κατηγορούμενος: «Ότι ο Τσακανίκας με προέτρεπε να πω ότι εγώ προέτρεψα το Ρουπακιά να πάει να σκοτώσει το παλικάρι.»

Σύμφωνα με τον Γ. Δήμου, ο Γ. Τσακανίκας τον απείλησε τρεις φορές: «Στη συνάντηση ο Τσακανίκας μου είπε ότι θα μου κάνουν το βιο αβίωτο και ότι καλύτερα να μην είχα γεννηθεί. Μου είπε να καταθέσω στις αρχές ότι μου έλεγε γιατί διαφορετικά θα με έβρισκαν και θα με σκότωναν. Εγώ ήμουν απλό μέλος της Χρυσής Αυγής και γράφτηκα στην Τοπική της Νίκαιας για να παίρνω τρόφιμα».

Τέλος, είπε πως στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας δεν υπήρχαν ναζιστικά σύμβολα, καθώς και ότι δεν τους παρότρυναν βουλευτές ή άλλοι σε έκνομες πράξεις. Αναφορικά όμως, με την ομάδα ασφαλείας της Τ.Ο., στην οποία συμμετείχαν η πλειοψηφία των συγκατηγορουμένων της, επεσήμανε ότι φορούσαν πάντοτε ρούχα παραλλαγής και φύλαγαν την είσοδο των γραφείων.

Πρόεδρος: Ποια ήταν η διαφορά σας;

Κατηγορούμενος: Εγώ ήμουν απλό μέλος, εγώ όποτε ήθελα έφευγα.

Πρόεδρος: Εκείνοι δεν μπορούσαν να φύγουν;

Κατηγορούμενος: Προφανώς. Όποτε έρχονταν φορούσαν ρούχα παραλλαγής, εγώ φορούσα τα ρούχα μου.

 

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: