Δίκη Χ.Α.: “Κακιά στιγμή η δολοφονία του Φύσσα” κατέθεσε ο Καζαντζόγλου

Την έντονη αντίδραση της Μάγδας Φύσσα προκάλεσε ο ισχυρισμός ενώπιον του δικαστηρίου του κατηγορούμενου ως συνοδηγού του Γιώργου Ρουπακιά το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Ιωάννη Καζαντζόγλου, ότι δε γνώριζε το μουσικό.

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο 38χρονος απέδωσε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην «κακιά στιγμή», με τη Μάγδα Φύσσα να του αντιτείνει: «Καζαντζόγλου, δεν τον ήξερες ρε; Θα σου φέρω δέκα που θα πουν ότι τον ήξερες… Ρουπακια, ήσουν εκεί ρε ή δεν ήσουν;».

Ο Καζαντζόγλου, ο οποίος διατηρούσε δεσμό με την κόρη του Ρουπακιά, χαρακτήρισε τον καθ’ ομολογία δολοφόνο ως «οικογενειάρχη, ήρεμο άνθρωπο» που «βοηθούσε στα πάντα. Θεωρώ ότι το γεγονός οφείλεται σε μία κακιά στιγμή. Αιφνιδιάστηκε. Τον τραβούσαν να τον βγάλουν από το αυτοκίνητο και αντέδρασε με αυτό τον τρόπο που εγώ τον κατακρίνω. Φεύγεις, δεν μένεις».

«Δεν έχω σχέση με το γεγονός, δεν ήμουν καν στην Αμφιάλη. Μοίραζα τρικάκια της Χρυσής Αυγής κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια εκείνη την ώρα», ισχυρίστηκε επίσης.

Ο κατηγορούμενος απέδωσε τα δεκάδες τηλεφωνήματα που είχε με μέλη της οργάνωσης τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, πριν και μετά τη δολοφονία του μουσικού, σε συνεννοήσεις που είχαν ενόψει ομιλίας που θα είχε στην Τοπική ο βουλευτής Γιάννης Λαγός κατά την οποία θα απηύθυνε χαιρετισμό και ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος.

Για τον λόγο αυτό συναντήθηκε όπως είπε με τον Ρουπακιά, που έφερε με το αυτοκίνητό του από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής δύο πακέτα με τρικάκια, και αφού τα πήρε ξεκίνησε να τα μοιράζει. Ξέχασε μάλιστα στο αυτοκίνητο το κινητό του γιατί μίλησε ενόσω ήταν με τον Ρουπακιά και το άφησε στον ουρανό του αυτοκινήτου.

Ο κατηγορούμενος, που φέρεται ότι ήταν εκείνος που ενημέρωσε τον πυρηνάρχη της Νίκαιας για να συγκροτηθεί το τάγμα εφόδου που καταδίωξε τον μουσικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Μάγδας Φύσσα όταν υποστήριξε πως δεν γνώριζε τον 34χρονο. Και επίσης πως ψεύδονται δύο μάρτυρες που κατέθεσαν πως ο Φύσσας είχε ενοχοποιηθεί από την Τοπική, τρεις με τέσσερις μήνες πριν την δολοφονία του.

Σε αντιφάσεις έπεσε ο κατηγορούμενος και όταν κλήθηκε να απαντήσει πως ο Γ. Ρουπακιας τον τοποθετεί στην Αμφιάλη το βράδυ της δολοφονίας, ενώ ο Ιω. Άγγος πριν λίγες ημέρες ειπε ότι ο Ιω. Καζαντζόγλου ήταν ο μόνος που ενημερώθηκε από τον ίδιο πως κάποια άτομα τον ενοχλούσαν στην καφετέρια «Κοράλλι».

Εισ: Ναι αλλά κατι τέτοιο δε λέει ο Ρουπακιάς στην απολογία του, εσείς μήνυμα λάβατε;

Κατηγ: Ναι, ότι «ελάτε τώρα στην τοπική»

Εισ: Τι φορούσατε εκείνο το βράδυ;

Κατηγ: Ένα μαύρο παντελόνι

Εισ: Γιατί εδώ αναφέρουν ότι φοράτε μια άσπρη φόρμα…

Κατηγ: Βεβαίως, ναι, εγώ το εξηγώ ότι με βάση μια απολογία του Ρουπακιά έχει γίνει ένα γαϊτανάκι με βάση αυτή την άσπρη φόρμα…

Εισ: Πώς εξηγείτε την απολογία του κ. Ρουπακιά;

Κατηγ: Δεν εξηγείται. Δεν ήμουν εκεί. Ζήτησα εξετάσεις, δακτυλοσκοπικές κλπ. Αυτή τη στιγμή με έχουν προδικάσει, με έχουν βγάλει δολοφόνο, σε τάγματα εφόδου. Ζητάω τις κάμερες και ως δια μαγείας έχουν εξαφανιστεί οι κάμερες από την ώρα της δολοφονίας.

Πρ: Ο κ. Ρουπακιάς σας αναφέρει.

Κατηγ: Ο Ρουπακιάς έχει δώσει πολλές διαφορετικές καταθέσεις και ναι, κάποια στιγμή, φόραγα αυτή τη φόρμα στα γραφεία της Νίκαιας. Το αν φόραγα εκείνο το βράδυ φόραγα εκείνη τη φόρμα… Συγγνώμη αλλά είναι το πρώτο μου δικαστήριο εμένα δε με γνωρίζουν ούτε οι φίλοι του Π. Φύσσα και αυτή τη στιγμή έχω την άμεση συνέργεια που δεν έχει κανείς άλλος…

Εισ: Η Χρυσούλα Ρουπακιά είπε ότι εκείνο το βράδυ φορούσατε μία λευκή φόρμα.

Κατηγ: Δηλαδή αν εγώ πω για μία γυναίκα με κόκκινη φούστα σημαίνει ότι είναι αυτή;

Εισ: Μας είπατε εδώ ότι το κινητό το ξεχάσατε στον ουρανό του αυτοκινήτου αλλά εδώ μας είπε ότι ότι του το είχαν δώσει…

Κατηγ: Εγώ είπα κάτι τέτοιο; Όχι κα Εισαγγελεύ.

Σε άλλο σημείο, η πάρεδρος του δικαστηρίου επεσήμανε στον κατηγορούμενο πως η Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας είχε στοχοποιήσει τον Παύλο Φύσσα μήνες πριν, σύμφωνα με μαρτυρίες, με τον Ιω. Καζαντζόγλου να χαρακτηρίζει προβληματικούς και τους δύο μάρτυρες, επισημαίνοντας ότι δεν γνώριζε τον Π. Φύσσα προσωπικά.

Παρ: Γιατί πιστεύετε ότι ο Ρουπακιάς έκανε ότι έκανε;

Κατηγ: Ήταν με την οικογένεια του στη Χρυσή Αυγή. Οικογενειάρχης. Ήρεμος άνθρωπος. Βοηθούσε στα πάντα. Θεωρώ ότι το γεγονός οφείλεται σε μία κακιά στιγμή. Αιφνιδιάστηκε. Τον τραβούσαν να τον βγάλουν από το αυτοκίνητο και αντέδρασε με αυτό τον τρόπο που εγώ τον κατακρίνω. Φεύγεις, δεν μένεις.

Παρ: Ναι αλλά δεν ήταν εκεί. Πήγε… και μέσα σε ένα λεπτό τράβηξε μαχαίρι.

Κατηγ: Αψυχολόγητο αυτό που έκανε τι να πω;

 

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: