Δίκη Siemens: Την αθώωση του Θ. Τσουκάτου για συνέργεια σε δωροδοκία πρότεινε η εισαγγελέας

Την αθώωση του Θεόδωρου Τσουκάτου για συνέργεια σε δωροδοκία υπαλλήλων του ΟΤΕ πρότεινε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας, Ελένη Σκεπαρνιά, στη δίκη για την υπόθεση της Siemens.

Απευθυνόμενη στους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που θα κρίνουν την υπόθεση της σύμβαση 8002 του ΟΤΕ η οποία υπεγράφη με την Siemens το 1997, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε την αθώωση του άλλοτε στρατηγού του ΠΑΣΟΚ, με το σκεπτικό πως δεν εντοπίστηκαν, από την ακροαματική διαδικασία, τα πρόσωπα που χρηματίστηκαν, καθώς παραμένουν άγνωστα.

Όπως εξήγησε, δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί ποιοι ήταν οι αποδέκτες των «δώρων» της Siemens, ωστόσο υποστήριξε πως τα 1 εκατ. μάρκα το 1999 δεν πήγαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, όπως ανέφερε στην απολογία του ο Θεόδωρος Τσουκάτος. Σε αυτό το πλαίσιο, η εισαγγελική λειτουργός κατέληξε στην απαλλακτική πρόταση τόσο για τον κ. Τσουκάτο όσα και για τα παρένθετα πρόσωπα, μέσα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των οποίων, έφτασαν τα χρήματα στο Θεόδωρο Τσουκάτο.

Σχολιάζοντας την εισήγηση της εισαγγελέως, ο συνήγορος του Θ. Τσουκατου, Διονύσης Γκούσκος, παρατήρησε πως: « Η πρόταση της κ. Εισαγγελέως περί αθώωσης του Θ. Τσουκάτου ανεξαρτήτως της εσφαλμένης αιτιολογίας της, είναι μία πρώτη δικαίωση της Δικαιοσύνης και της λογικής».

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: