Δίκη μικρής Μελίνας: Απολογήθηκε η αναισθησιολόγος πέντε χρόνια μετά – «Έκανα τα πάντα για να τη σώσω»

 

«Είναι ένα γεγονός που με έχει σημαδέψει. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει κοινωνική ευαισθησία γιατί χάθηκε ένα παιδί»

Για περισσότερες από τρεις ώρες απολογήθηκε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου η αναισθησιολόγος που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια στην υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη το 2015.

Η γιατρός περιέγραψε διεξοδικά όλα όσα συνέβησαν, με την Έδρα του Δικαστηρίου να κάνει διαρκώς ερωτήσεις και να ζητά από την κατηγορουμένη να αναφερθεί με κάθε λεπτομέρεια στα γεγονότα.

Σύμφωνα με την ίδια, προσπάθησε με όλες της τις δυνάμεις να αποτρέψει «το μοιραίο, το οποίο τελικά δεν αποφεύχθηκε», καθώς ήταν «τέτοιας έντασης η αλλεργική επίδραση του φαρμάκου στον οργανισμό του παιδιού, που έβλαψε συστηματικά και ταυτόχρονα την καρδιά και τους πνεύμονες και προκάλεσε αιμοδυναμική κατάρρευση».

Όπως υποστήριξε η αναισθησιολόγος, αυτό που παρουσίασε η 4χρονη Μελίνα ήταν μια εξαιρετικά σπάνια επιπλοκή, μία σοβαρή διφασική αλλεργική αντίδραση σε χορηγούμενο φάρμακο 4ου βαθμού με επικείμενη ανακοπή.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην απολογία της εφάρμοσε όλα τα πρωτόκολλα που προβλέπονται για την αντιμετώπιση αλλεργικών αντιδράσεων και, αναφορικά με την αδρεναλίνη που χορήγησε είπε ότι «έκανε ό,τι έπρεπε».

Με βάσει τα πρωτόκολλα η αδρεναλίνη χορηγείται ενδοφλέβια και με συγκεκριμένο τρόπο σε εξαιρετικά σπάνιες δηλαδή περιπτώσεις, ωστόσο η αναισθησιολόγος είπε ότι «είχα να αντιμετωπίσω σοκ. Ήταν διαφορετική συνθήκη από αυτό που περιγράφεται όταν η αλλεργική αντίδραση είναι 3ου βαθμού και όχι 4ου, που είχα σε αυτή την περίπτωση».

«Το παιδί ξεκάθαρα δεν έκανε μόνο βρογχοσπασμό γιατί αν έκανε μόνο αυτό δεν θα χορηγούσα αδρεναλίνη, αλλά παρουσίασε και άλλα συνοδά προβλήματα, βραδυκαρδία, υπόταση, βρογχοσπασμό», υπογράμμισε ακόμα.

Μάλιστα, σημείωσε πως την ώρα της αιμοδυναμικής κατάρρευσης του παιδιού, εκείνο που προείχε ήταν να σώσει το παιδί και όχι να γράψει το διάγραμμα αναισθησίας, το οποίο συνέταξε εκ των υστέρων.

 

Να σημειωθεί εδώ πως η αναισθησιολόγος ισχυρίζεται πως το κοριτσάκι διακομίστηκε εν ζωή στο ΠΑΓΝΗ, ενώ τόνισε πως εάν δεν ήταν ζωντανό, ούτε θα ανέβαζε πυρετό, ούτε θα είχε κίνηση, «ούτε θα αποκαθιστούσε τη μεταβολική οξέωση».

«Είναι ένα γεγονός που με έχει σημαδέψει. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει κοινωνική ευαισθησία γιατί χάθηκε ένα παιδί», είπε και υποστήριξε ότι στοχοποιήθηκε λόγω της συγγενικής σχέσης που έχει με πολιτικό πρόσωπο.

Η αναισθησιολόγος ανέφερε ότι είναι και η ίδια μητέρα δύο παιδιών και, αναφερόμενη στον 14χρονο γιο της περιέγραψε πως εκείνος αντιδρούσε όταν άκουγε τον Αδωνι Γεωργιαδη να τη λέει «δολοφόνο» και πως «σκότωσε ένα παιδί».

Η κατηγορούμενη επανήλθε πολλές φορές στο θέμα της σπανιότητας της περίπτωσης και σημείωσε ότι και η ίδια επιζήσει το 1996 από ένα χειρουργείο με μία σπάνια επιπλοκή. Όπως είπε, από το 1996 20 άτομα έχουν ανάλογο βίωμα με εκείνη και έχουν επιζήσει μόλις τα 4, μεταξύ των οποίων και εκείνη. «Μπορώ να καταλάβω και να νιώσω τον πόνο», τόνισε, επαναλαμβάνοντας πως έκανε ότι πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις για να σώσει τη μικρή.

Διαβάστε ακόμα: Αντίπαρος: Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα – Νεκροί οι τρεις επιβαίνοντες

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: