Δίκη Φιλιππίδη: Ένταση πριν την κατάθεση της δεύτερης καταγγέλλουσας με ανοιχτές τις θύρες

Η πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη έκανε λόγο για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας του κατηγορουμένου όταν ο συνήγορος της καταγγέλλουσας ανέφερε ότι έχει διαπραχθεί και άλλος βιασμός σε βάρος άλλης ηθοποιού, πριν από πολλά έτη και το αδίκημα παραγράφηκε

Ένταση μεταξύ συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, πριν ακόμη ξεκινήσει η κατάθεση της δεύτερης καταγγέλλουσας με ανοιχτές τις θύρες του δικαστηρίου, σημειώθηκε πριν λίγο με αποτέλεσμα η πρόεδρος της έδρας να διακόψει τη διαδικασία για να πέσουν τόνοι.

Ο δικηγόρος της δεύτερης καταγγέλλουσας που αναμένεται να καταθέσει λίγο, Σ.Μ. τόνισε ότι η εντολέας του θέλησε να καταθέσει με ανοιχτές τις θύρες παρά την ψυχική ταλαιπωρία που θα υποστεί, διότι όπως είπε, πρόκειται για μεγάλο κοινωνικό θέμα. «Δεν επιθυμεί καμία δική της δημοσιότητα θέλει τη δημοσιότητα των γεγονότων» είπε ο συνήγορος για να αναφέρει στη συνέχεια ο Π. Φιλιππίδης διαγράφηκε πριν από λίγο καιρό από το ΣΕΗ μετά τις πολυάριθμες καταγγελίες σε βάρος του από συναδέλφους του, κυρίως για πράξεις σeξουαλικής βίας. Μάλιστα ο συνήγορος ανέφερε ότι έχει διαπραχθεί και άλλος βιασμός σε βάρος άλλης ηθοποιού, πριν από πολλά έτη και το αδίκημα παραγράφηκε.

Η τοποθέτηση αυτή του συνηγόρου πολιτικής αγωγής προκάλεσε την αντίδραση της υπεράσπισης, η οποία έκανε λόγο για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας του κατηγορουμένου. «Γίνεται ενσυνείδητη πλαστογράφηση της πραγματικότητας» είπε η υπεράσπιση και τόνισε ότι η διαγραφή Φιλιππίδη από το ΣΕΗ είναι άνευ αξίας, διότι ο ίδιος έχει ανακοινώσει ότι αποχωρεί από το θέατρο. «Η παρούσα υπόθεση έχει μια πρωτοτυπία. Τρεις καταγγελίες για παρελθόντα χρόνο, για να βγουν συμπεριφορές ανήθικες, παράνομες, στο πλαίσιο του metoo» αντέτεινε η πολιτική αγωγή με την υπεράσπιση να απαντά: «Αφού υπάρχει το κίνημα ας μη δικάσετε, να κάνουμε δικαστήριο στο Σύνταγμα, να κατέβουν οι δικαστές και να έλθει το metoo».

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: