Δικάστηκαν οι ανήλικες που σκότωσαν ηλικιωμένο που ήθελε πληρωμένο σeξ

Το δικαστήριο έκρινε την μια νεαρή ένοχη για ανθρωποκτονία εν βρασμώ ψυχικής ορμής

Μετά από επτά ολόκληρα χρόνια ολοκληρώθηκε τελεσίδικα η εκδίκαση της φρικτής δολοφονίας ενός 80χρονου από δυο ανήλικα κορίτσια μέσα στο σπίτι του στην Κερκίνη Σερρών. Η υπόθεση είχε παραπεμφθεί στο Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης από τον Άρειο Πάγο.

Ήταν απόγευμα Κυριακής στις 6 Ιουνίου του 2010, όταν μια 16χρονη και μια 15χρονη πήγαν στο σπίτι του 80χρονου συνταξιούχου του ΟΓΑ Βασίλη Οταντζίδη που γνώριζε η πρώτη και του ζήτησαν να φτιάξουν κάτι να φάνε. Σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει τότε η Αστυνομία, τα δυο κορίτσια ζήτησαν χρήματα από τον ηλικιωμένο, αλλά εκείνος άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Τότε, η μεγαλύτερη του κατάφερε 20 μαχαιριές σε όλο του το σώμα με ένα στιλέτο, ενώ η μικρότερη τον κρατούσε! Μετά, πήραν από το πορτοφόλι του 10 ευρώ, κλείδωσαν την πόρτα και προσπάθησαν να διαφύγουν πηδώντας από το παράθυρο, καθώς είχε πλησιάσει ένας γείτονας που είχε ακούσει τις εκκλήσεις του 80χρονου. Ο ίδιος ενημέρωσε και την Αστυνομία που συνέλαβε τα δυο κορίτσια.

Στις δίκες που ακολούθησαν, οι δύο ανήλικες επικαλέστηκαν ψυχικό βρασμό και υποστήριξαν ότι αντέδρασαν όταν ο ηλικιωμένος τους είχε ζητήσει να έχουν σeξουαλική επαφή έναντι αμοιβής. Το Νοέμβριο του 2014, το Εφετείο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης είχε καταδικάσει την 23χρονη (σήμερα) φυσική αυτουργό σε κάθειρξη δέκα ετών και δυο μηνών και κρατήθηκε επί 15 μήνες στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα. Όμως, ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης κατά απόφασης λόγω μη επαρκούς αιτιολόγησης και αποφυλακίστηκε.

Έτσι, η υπόθεση παραπέμφθηκε εκ νέου στο Εφετείο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης που δίκασε με νέα σύνθεση μόνο την 23χρονη, αφού η δίωξη της 22χρονης (σήμερα) είχε περιοριστεί σε αναμορφωτικά και θεραπευτικά μέτρα. Το δικαστήριο έκρινε τη νεαρή (που πλέον ζει στη Γερμανία) ένοχη για ανθρωποκτονία εν βρασμώ ψυχικής ορμής, της αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος και της επέβαλε ποινή κάθειρξης πέντε ετών και παραμένει σε καθεστώς ελευθερίας.

Πηγή: protothema.gr

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: