Διήμερη επίσκεψη Κουίκ στην Κύπρο

Διήμερη επίσκεψη Κουίκ στην Κύπρο

Διήμερη επίσκεψη Κουίκ στην Κύπρο

Διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει ο υφυπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος αναχωρεί το απόγευμα για τη Λευκωσία.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αύριο Πέμπτη 7 Μαΐου, ο κ. Κουίκ θα έχει συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών, Γιαννάκη Κασουλίδη, Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Καδή, Εσωτερικών, Σωκράτη Χάσικο και Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Μάριο Δημητριάδη. Επίσης, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκη Ομήρου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο, ο κ. Κουίκ, μετά από προσωπική τηλεφωνική πρόσκληση που του απηύθυνε η εμβληματική από τα Κατεχόμενα γυναίκα-μάνα Χαρίτα Μάντολες, απόψε θα παραβρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στην παρουσίαση του βιβλίου που αφορά την ηρωική και μοναδική πορεία της ζωής της. Το βιβλίο έγραψε η Ευρυδίκη Περικλέους-Παπαδοπούλου με τίτλο Ως Αληθώς-Η Ζωή της Χαρίτας Μάντολες. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, με ομιλητές τον υπουργό Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον μητροπολίτη Κυρήνειας.

Ο υφυπουργός Επικρατείας θα επιστρέψει στην Αθήνα την Πέμπτη το απόγευμα.

Νωρίτερα, σήμερα, ο κ. Κουίκ είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, μετά το πέρας του ταξιδιού του δεύτερου στη Γενεύη, όπου είχε συνομιλίες με την UEFA.

Με τον συνάδελφο κ. Κοντονή μιλήσαμε για τα αποτελέσματα του ταξιδιού στη Γενεύη και μου είπε ότι έχει, πλέον, ένα σαφές πλαίσιο συμφωνίας με την UEFA. Η συμφωνία αυτή θα κατατεθεί αύριο, Τετάρτη, σε τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο που πρόκειται να περάσει το πρωί επί της αρχής και κατ” άρθρο το απόγευμα δήλωσε ο κ. Κουίκ. Επίσης, ανέφερε ότι του όλου θέματος θα επιληφθεί στη Βουλή ο τομεάρχης Αθλητισμού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης, προσθέτοντας ότι οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο τη στιγμή που θα ενσωματωθούν γραπτώς οι παρατηρήσεις του κυρίου Ινφαντίνο, οι οποίες ήρθαν στις 2 του μηνός και κατοχυρώνουν τις αποδεκτές αμοιβαία θέσεις.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες παρέχουν την πλήρη συμπαράσταση στον αγώνα που κάνει ο Σταύρος Κοντονής στο θέμα της βίας, γιατί όλοι αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν οι ευρωπαϊκοί αγώνες να γίνονται σε γήπεδα εκκλησίες και στο εσωτερικό πρωτάθλημα να γίνεται χαμός. Αυτό πρέπει να τελειώνει είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουίκ, ο οποίος ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Κοντονή για τη συνεργασία. Τέλος, σημείωσε ότι διαβεβαίωσε τον υφυπουργό Αθλητισμού πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, μόλις ψηφιστεί το νομοσχέδιο, θα ξεκινήσουμε σκληρό αγώνα για να πείσουμε όλους τους εμπλεκόμενους στο ποδόσφαιρο, αλλά και σε άλλα αθλήματα, ότι πρέπει τα γήπεδα να γίνουν Σαββατοκύριακα απόλαυσης της κάθε οικογένειας.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: