Διεξήχθησαν σήμερα στο Πάντειο οι φοιτητικές εκλογές

Σήμερα, Τρίτη, διεξήχθησαν οι φοιτητικές εκλογές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων, πλην της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Υπενθυμίζεται ότι, την ημέρα διεξαγωγής των φοιτητικών εκλογών, στις 10 Απριλίου, στο Πάντειο αναβλήθηκαν, καθώς ομάδα ατόμων είχε εισέλθει στο χώρο με καδρόνια και με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι φοιτητικές παρατάξεις.

Για «παρωδία εκλογών» κάνει λόγο η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, σε σχετική ανακοίνωση, τονίζοντας ότι δεν υπήρχε απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής αναφορικά με τον ορισμό νέας ημερομηνίας εκλογών.

«Οι σημερινές εξελίξεις στο Πανεπιστήμιό μας έρχονται να προστεθούν στη μαύρη σελίδα που ξεκίνησε να γράφεται την προηγούμενη Τετάρτη, όταν ομάδα τραμπούκων διέλυσε τη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών στη σχολή μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

«Ενώ δεν υπήρχε ούτε η απαιτούμενη απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής αναφορικά με τον ορισμό νέας ημερομηνίας εκλογών, ούτε η Σύγκλητος είχε παραχωρήσει τους απαραίτητους χώρους, οι νεολαίες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, με τη βοήθεια των κουκουλοφόρων που εισέβαλαν στο Πάντειο πριν από έξι μέρες, προέβησαν σε κατάληψη του Πανεπιστημίου μας, ώστε να στήσουν μια παρωδία εκλογών η οποία προσβάλλει την κοινή λογική, τις δημοκρατικές διαδικασίες και το κύρος της φοιτητικής κοινότητας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Η μαζική συμμετοχή των φοιτητών αποδεικνύει ότι δεν ισχύουν τα όσα διατείνεται η ΔΑΠ περί μη δημοκρατικής διαδικασίας», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος της ΠΚΣ και σημείωσε ότι η διαδικασία ολοκληρώνεται ομαλά στο Πάντειο.

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: