Διέκοψαν την προβολή Χριστουγεννιάτικης ταινίας σε σχολείο, γιατί αναφερόταν στον Χριστό

Σε ένα δημοτικό σχολείο της νοτιοαντολικής Γαλλίας οι δάσκαλοι σταμάτησαν την προβολή της αμερικανικής ταινίας κινουμένων σχεδίων «Το Αστέρι των Χριστουγέννων» όταν συνηδειτοποίησαν ότι δεν ήταν εκκοσμικευμένη.

 

Η ταινία όπως είναι γνωστό » περιγράφει την ιστορία ενός γαϊδουριού που ακολουθεί την Παρθένο Μαρία και τον Ιωσήφ ως τη Βηθλεέμ και τη γέννηση του θείου βρέφους.

 

Οι δάσκαλοι τονίζουν πως στην αρχήοι ίδιοι θεώρησαν από την περίληψη της ταινίας πως το έργο θα εκτυλισσόταν σε χριστουγεννιάτικη περίοδο, όχι όμως πως θα περιέγραφε την χριστιανική ιστορία της Καινής Διαθήκης.

Αυτό το τελευταίο τους ανάγκασε όπως διαβάζουμε στην τοπική εφημερίδα Le Republicain Sud-Gironde να σταματήσουν την προβολή.

«Συνειδητοποιήσαμε όσο παιζόταν η ταινία πως δεν πρόκειται για ένα φιλμ σε χριστουγεννιάτικο κλίμα, αλλά για την ιστορία της Γέννησης, της γέννησης του Ιησού, της περιπλάνησης της Μαρίας και του Ιωσήφ ως τη Βηθλεέμ. Το έργο βασίζει λοιπόν το περιεχόμενό του στα Ευαγγέλια, κάτι που δεν είναι κοσμικό».

Θυμίζουμε πως την χρονιά που μας πέρασε, έντονη ήταν η αντιπαράθεση στον δημόσιο διάλογο, σχετικά με Δήμους που τοποθέτησαν φάτνες σε δημόσια κτίρια, κίνησε που θεωρήθηκε αντιπαραθετική με τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους της Γαλλίας.

Το γαλλικό ΣτΕ συνεδρίασε το 2016 προκειμένου να αποφασίσει αν θα επιτραπεί ή όχι η εγκατάσταση φάτνης σε δημόσια κτίρια εν όψει Χριστουγέννων.

www.alfavita.gr

seleo.gr-Diethni

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: