Διεκόπη η δίκη της ΧΑ-Λιποθύμησε κατά την κατάθεση του ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ

Λιποθυμία του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ κατά τη διάρκεια της κατάθεσή του στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής οδήγησε στη διακοπή της διαδικασίας το μεσημέρι.

Ο αστυνομικός Δημήτρης Βάγιος ο οποίος ήταν ο οδηγός της δεύτερης μηχανής που έφτασε στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα δέχθηκε τις αυστηρές επισημάνσεις της προέδρου για τη στάση της αστυνομίας εκείνο το βράδυ.

Ο ίδιος όπως είπε είχε τον ρόλο του παρατηρητή μετά το σήμα που έλαβε να σπεύσει στην περιοχή γιατί 50 άτομα με ρόπαλα κατευθύνονταν στην καφετέρια «Κοράλι». Ο αστυνομικός επαναλάμβανε συχνά κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του πως δεν είχε παρατηρήσει και δεν αντιλήφθηκε πολλά πράγματα, με αποτέλεσμα η πρόεδρος να του πει: «Είναι πολύ περιορισμένα αυτά που βλέπατε, που παρατηρήσατε. Πολύ περιορισμένα και δεν συνάδουν με αστυνομικό που κλήθηκε στο σημείο… Εσείς λέτε ότι κοιτούσατε τους συναδέλφους σας δεν κληθήκατε όμως για αυτούς».

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι δεν θυμόταν αν φορούσαν κράνη τα 15-20 άτομα που είδε να φεύγουν από την Π. Μελά και να βρίζουν.

Πρόεδρος: Δεν θυμάστε αν φορούσαν κράνη: Έχετε υποχρέωση να θυμάστε και να προστατεύετε τους πολίτες.

Μάρτυρας: Είδα 5-6 άτομα κοντοκουρεμένα και μαυροφορεμένα να τρέχουν από το σημείο. Εκ των υστέρων έμαθα ότι τσακώνονταν.

Πρόεδρος: Εσείς τι κάνατε;

Σε αυτό το σημείο ο αστυνομικός δήλωσε ότι αισθάνεται αδιαθεσία και ζήτησε να κατέβει από το βήμα. Τότε ακριβώς λιποθύμησε και διαπιστώθηκε όταν του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ότι του είχε ανέβει η πίεση.

Action24.gr-Politiki

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: