Διεκδικεί 153.000 ευρώ από τον Δήμο Αλμυρού ο πρώην γενικός γραμματέας του – Έχει προσφύγει στον Άρειο Πάγο

Μέχρι τον Άρειο Πάγο φτάνει υπόθεση εργατικών διαφορών στον Δήμο Αλμυρού. Πρόσωπο που είχε επιλεγεί από τον δήμαρχο κ. Εσερίδη για τη θέση του γενικού γραμματέα τους πρώτους δύο μήνες της θητείας, και μετά απολύθηκε, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και διεκδικεί 153.071 ευρώ. Ο ενάγων διεκδικεί τα χρήματα που θα λάμβανε σε μια πενταετία, όση και η θητεία του δημάρχου.

Η υπόθεση εκδικάζεται την ερχόμενη Τρίτη στον Άρειο Πάγο, καθώς τα δικαστήρια του Βόλου έκριναν πως είναι αναρμόδια να αποφασίσουν.
Το πρόσωπο που είχε υπογράψει σύμβαση με τον Δήμο για τη θέση του γενικού γραμματέα κατέθεσε την αγωγή στις 28 Ιανουαρίου του 2015 ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου και ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση του δημάρχου για την απόλυση.
Ζητούσε επίσης να υποχρεωθεί ο Δήμος να αποδέχεται τις υπηρεσίες του και να του καταβάλει του ποσό των 153.071,20 €, αλλά το δικαστήριο δήλωσε αναρμόδιο και προσέφυγε στον Άρειο Πάγο.
«Το ποσό που ζητείται είναι εξωφρενικό. Τον προσέλαβα, αλλά έκρινα ότι δεν ήταν κατάλληλος για τη θέση. Η ΚΕΔΕ έχει αποφανθεί ότι ο γενικός γραμματέας έχει τη θέση μετακλητού υπαλλήλου. Δεν γίνεται προκήρυξη ΑΣΕΠ για τη θέση…», τόνισε ο δήμαρχος Αλμυρού κ. Εσερίδης και σημείωσε πως η απόφαση του Αρείου Πάγου θα είναι κρίσιμη για τα συμφέροντα του Δήμου.
«Πιστεύω πως ο κάθε δήμαρχος έχει το δικαίωμα να επιλέγει τον στενό συνεργάτη του που είναι ο γενικός γραμματέας. Εφόσον έκρινα πως δεν γινόταν να συνεχιστεί η συνεργασία, τη διέκοψα και ο Δήμος ήταν απέναντι στον αντίδικο εντάξει σε κάθε υποχρέωση», είπε.

topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: