Die Linke: Ο «σύμμαχος» του ΣΥΡΙΖΑ λέει «όχι» στην επιστροφή του κατοχικού δανείου

Die Linke: Ο «σύμμαχος» του ΣΥΡΙΖΑ λέει «όχι» στην επιστροφή του κατοχικού δανείου

Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο επιστροφής του αναγκαστικού κατοχικού δανείου στην εξέφρασε ο… επικεφαλής της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), Μπερντ Ρίξινγκερ, σε συνέντευξή του του στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Handelsblatt».

Ο επικεφαλής του «συμμάχου» του ΣΥΡΙΖΑ στη Γερμανία σημείωσε πως «κοιτάζουμε από κοινού προς τα εμπρός και όχι προς τα πίσω», προσθέτοντας ότι είναι αναγκαία μία άλλη πολιτική διάσωσης στην Ευρώπη, αλλά επισημαίνοντας ότι «δεν είναι θέμα μεταξύ Γερμανών και Ελλήνων, αλλά μεταξύ φτωχών και πλουσίων».

Να σημειωθεί πως σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε άγνοια για τις δηλώσεις Ρίξινγκερ, ενώ επέμεινε πως θα επιδιώξει τον συμψηφισμό του κατοχικού δανείου με τα δάνεια που έχει λάβει η Ελλάδα, λέγοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει το ζήτημα όχι για λόγους επικοινωνιακούς, αλλά για λόγους ουσίας».

Στη συνέχεια ο κ. Ρίξινγκερ προσέθεσε ότι «το μεγάλο σκάνδαλο είναι ότι στην Ελλάδα τα παιδιά πεινάνε, ενώ οι εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι δεν είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν ούτε σεντ, συνεχίζουν να γυρνάνε με τα πολυτελή γιοτ τους τον κόσμο, ενώ οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι ματώνουν», υπογραμμίζοντας πως «είναι αδιανόητο να διατεθούν νέα για τη διάσωση των τραπεζών, ενώ που φοροδιαφεύγουν συνεχίζουν να φυγαδεύουν εκατομμύρια στις χώρες της Ευρώπης».

«Πριν ματώσουν οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι, πρέπει οι έλληνες εκατομμυριούχοι να δώσουν έως και το 50% της περιουσίας τους ως θυσία αλληλεγγύης και αυτό πρέπει να ισχύσει και για τα χρήματα που έχουν φυγαδευτεί σε χώρες της Ευρώπης, τα οποία θα πρέπει αμέσως να παγώσουν», ανέφερε.

Die Linke: Ο «σύμμαχος» του ΣΥΡΙΖΑ λέει «όχι» στην επιστροφή του κατοχικού δανείου Die Linke: Ο «σύμμαχος» του ΣΥΡΙΖΑ λέει «όχι» στην επιστροφή του κατοχικού δανείου

Die Linke: Ο «σύμμαχος» του ΣΥΡΙΖΑ λέει «όχι» στην επιστροφή του κατοχικού δανείου

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: