Διαχειρίσιμη η κατάσταση στον Έβρο: «Τα πράγματα μέχρι στιγμής είναι ήρεμα» – «Συγκεντρώνονται αλλά δεν ανησυχούμε»

Τόσο ελληνικά ΜΜΕ όσο και τουρκικά μέσα μετέδιδαν πληροφορίες για νέα συγκέντρωση μεταναστών και προσφύγων στην άλλη πλευρά του Έβρου. Και μάλιστα ελληνικά ΜΜΕ έκαναν λόγω για χιλιάδες μετανάστες.

Οι πληροφορίες αυτές μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται καθώς όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης Φερών, Δημήτρης Κολγιώνης στον ΣΚΑΪ υπάρχει κινητικότητα από την πλευρά της Τουρκίας στον Έβρο ωστόσο επεσήμανε ότι δεν έχει φτάσει μεγάλος αριθμός μεταναστών στα σύνορα.

«Στον νότιο Έβρο η κατάσταση είναι ήρεμη. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κόσμος στα σύνορα, δεν υπάρχουν μετανάστες», είπε ο αντιδήμαρχος, σημειώνοντας πως υπάρχει ετοιμότητα από τις ελληνικές αρχές, είναι όλοι παρόντες και θα παρέμβουν αν χρειαστεί.

Τα δημοσιεύματα έκαναν λόγω για πρόσφυγες και μετανάστες που μεταφέρθηκαν σε σημεία τόσο στην περιοχή της Αδριανούπολης όσο και στην τουρκική πλευρά ύψους του Πετάλου στον Πέπλο καθώς και στα Ύψαλα.

Λίγο αργότερα ο Π. Χαρέλας, πρόεδρος της Ένωσης συνοριοφυλάκων μιλώντας επίσης στο κανάλι του Φαλήρου ανέφερε ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσισμη. Όπως είπε, ο στρατός έχει αυξήσει τις περιπολίες του, οι ελληνικές δυνάμεις βλέπουν δυνάμεις να κινούνται κοντά στα σύνορα αλλά οι αποτροπές είναι συνεχείς.

«Στην παραποτάμια περιοχή υπάρχουν ομάδες που προσπαθούν να περάσουν τον ποταμό. Οι αποτροπές είναι συνεχείς. Συγκεντρώνονται απέναντι αλλά όχι σε βαθμό που να μας προκαλεί ανησυχία. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχει κινητικότητα από την απέναντι πλευρά», σημείωσε.

«Φαίνεται ότι η Τουρκία θέλει να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά μας. Τα τουρκικά ΜΜΕ παίζουν τους αριθμούς 6000 και παραπάνω, ότι μαζεύονται στα σύνορα κλπ», προσθέτει ο ίδιος.

Σε σχέση με τις περιοχές που ασκείται πίεση αυτή την φορά, ο ίδιος υπογραμμίζει πως σε γενικές γραμμές συμβαίνει στα ίδια κομμάτια περίπου από εκεί που υπάρχει πρόσβαση τουλάχιστον από την μεριά της Τουρκίας να περάσουν.

«Έχουμε όμως αρκετές αστυνομικές δυνάμεις. Ο στρατός έχει εντείνει τις περιπολίες του. Νομίζω ότι στην παρούσα φάση η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη με την δύναμη την οποία έχουμε» τονίζει ο κ. Χαρέλας.

Τέλος Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλη Κωστίδη το νούμερο των 6.000 μεταναστών δεν έχει μεταδοθεί από κανένα τουρκικό μέσο ενημέρωσης.

Από την Τουρκία, μάλιστα, δεν έχουν σαφή εικόνα για τον ακριβή αριθμό.

Όπως είπε, πιθανότατα υπάρχουν κάποιες προσπάθειες μεταναστών να περάσουν τα σύνορα όπως γινόταν πάντα.

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: