Διαβεβαιώσεις για απομάκρυνση αμιάντου από το Μάτι μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου

Την διαβεβαίωση ότι έχει εξασφαλιστεί το ποσό των 4 εκατ. ευρώ και μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει απομακρυνθεί ο αμίαντος από τη περιοχή στο Μάτι, έδωσε από το βήμα της Ολομέλειας ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Διαβεβαίωσε ακόμα ότι το υπουργείο Υποδομών προχωρά γρήγορα και τις διαδικασίες σε ότι αφορά τις μελέτες για αποκατάσταση των οδικών και υδροηλεκτρικών δικτύων σε Μαραθώνα και Ραφήνα- Πικερμίου και σύντομα θα λυθούν τα προβλήματα.

Πάντως, ο κ. Καραμανλής αναγνώρισε ότι οι σχετικές διαδικασίες είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν προχώρησαν, όπως είπε, με τους ρυθμούς που χρειάζονταν.

Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, της κύρωσης της ΠΝΠ με μέτρα ανακούφισης στους πληγέντες από τις πυρκαγιές της 23η Ιουλίου, ο κ. Καραμανλής μίλησε για έμπρακτο ενδιαφέρον από τη πρώτη στιγμή που έδειξαν ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζοντας ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την λύση σύνθετων προβλημάτων.

«Από τις πρώτες ενέργειες της σημερινής κυβέρνησης ήταν να καθαρίσει το οικόπεδο στο Μάτι που είχε μετατραπεί σε ωρολογιακή βόμβα από την καύσιμη ύλη που είχε συσσωρευτεί», είπε και επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ γιατί προσπαθεί όπως είπε να την υποβαθμίσει ενώ χαρακτήρισε ψευδή τα όσα ισχυρίζεται ότι είχε καθαριστεί άλλες τρεις φορές πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

«Μας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι πανηγυρίσαμε για το αυτονόητο και ισχυρίζεται ψευδώς ότι καθαρίστηκε άλλες τρεις φορές. Η αλήθεια είναι ότι το οικόπεδο θα το καθάριζε, μετά από ανάθεση ιδιωτική εταιρία και το κόστος του έργου θα έφθανε στα 800.000 ευρώ χωρίς να περιλαμβάνεται το ποσό για τη μεταφορά της καύσιμης ύλης που εκτιμάται ότι θα κόστιζε περισσότερο. Και η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνησης της ΝΔ και με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, κατάφερε να γίνει εντελώς δωρεάν η συλλογή και μεταφορά της καύσιμης ύλης από ιδιωτική εταιρία», τόνισε ο κ. Καραμανλής.

Απαντώντας στην κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, που επέμεινε ότι το οικόπεδο έχει καθαριστεί άλλες τρεις φορές πριν τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου ο κ. Καραμανλής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτό που ισχυρίζεστε δεν ισχύει. Μόνο μια φορά καθαρίστηκε. Σταματήστε να κοροϊδεύετε τους ανθρώπους που έχουν υποστεί μια τραγωδία. Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια και το γνωρίζουν οι πολίτες της περιοχής».

«Η τραγωδία στο Μάτι θα έπρεπε να είναι διδακτική για όλο το πολιτικό σύστημα. Υποχρέωση της πολιτείας και δικό μας είναι να φροντίσουμε να μην ξαναζήσει η πατρίδα ανάλογες καταστροφές και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα έστω και καθυστερημένα, με σεβασμό στους πολίτες και χωρίς ανούσιες αντιπαραθέσεις», κατέληξε ο κ. Καραμανλής.

Πολιτική

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: