Διαψεύδει η Κύπρος τα περί σχεδίου για Grexit

Διαψεύδει η Κύπρος τα περί σχεδίου για Grexit

Ο της κυπριακής κυβέρνησης διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει σχέδιο για , διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου.

«Δεν έγινε οποιαδήποτε συζήτηση με την τρόικα για σχέδιο Grexit» τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χριστοδουλίδης, διαψεύδοντας ως ανακριβές δημοσίευμα που φέρει την να «επικαιροποιεί σχέδιο για έξοδο της Ελλάδας από το ».

Σύμφωνα με την οικονομική ιστοσελίδα «StockWatch», οι κυπριακές αρχές και η τρόικα επικαιροποίησαν πρόσφατα το σχέδιο δράσης για χειρισμό πιθανού Grexit.

Το δημοσίευμα αναφέρεται σε σχέδιο, που προβλέπει τη λήψη σειράς μέτρων για μετριασμό των επιδράσεων στην κυπριακή οικονομία από πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Η ιστοσελίδα επικαλείται ανώτερη πηγή του κυπριακού υπουργείου Οικονομικών, και τονίζει πως «οι επικεφαλής των κλιμακίων της τρόικας υπέδειξαν εδώ και μήνες προς τις κυπριακές αρχές, ότι θα έπρεπε να ετοιμαστεί σχέδιο δράσης με σύνθεση τέτοιων μέτρων, ώστε η να μπορεί να μετριάσει τις επιπτώσεις από πιθανό Grexit».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι έχουν ληφθεί από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου με βάση συγκεκριμένο πλάνο, μέτρα για να προστατευτούν οι θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών στο νησί. Κάτι τέτοιο δεν υφίσταται, σύμφωνα με τον Κύπριο εκπρόσωπο.

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: