Διάλυση των Νοσοκομείων καταγγέλει η ΟΕΝΓΕ

Εντονη ήταν η αντίδραση της ΟΕΝΓΕ μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, καθώς σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει χαρακτηριστικά πως “Ο υπουργός Υγείας κ. ξεκίνησε το εγχείρημα της διάλυσης Νοσοκομείων χωρίς να διαθέτει καμιά γνώση και χωρίς να βασίζεται σε κανένα επιστημονικό δεδομένο.

Διάλυση των Νοσοκομείων καταγγέλει η ΟΕΝΓΕ
Εντονη ήταν η αντίδραση της ΟΕΝΓΕ μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, καθώς σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει χαρακτηριστικά πως «Ο υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης ξεκίνησε το εγχείρημα της διάλυσης Νοσοκομείων χωρίς να διαθέτει καμιά γνώση και χωρίς να βασίζεται σε κανένα επιστημονικό δεδομένο.

Μόνο του εφόδιο είναι το «σκονάκι» που του έδωσε η τρόικα και το οποίο εκφωνεί στις συνεντεύξεις του λέξη προς λέξη: διαλύουμε μια δεκάδα Νοσοκομείων στην αρχή και απολύουμε 1250 εργαζόμενους, ενώ προχωρούμε ταχύτατα σε διάλυση αρκετών άλλων Νοσοκομείων στην περιφέρεια, απολύοντας μερικές επιπλέον χιλιάδες υγειονομικών.

Το σκονάκι βεβαίως δεν αναγράφει ότι λείπουν από το ΕΣΥ 6000 γιατροί και 22.000 εργαζόμενοι, ότι αυξάνεται ραγδαία η προσέλευση των πολιτών στα Νοσοκομεία, ότι δεν υπάρχουν στοιχειώδη , καύσιμα και φάρμακα, ότι περικόπτονται δραματικά οι προϋπολογισμοί δημιουργώντας ένα εφιαλτικό σκηνικό.

Στις δικαιολογημένες ενστάσεις και αντιστάσεις των γιατρών, των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας ο κ. Γεωργιάδης αντιτάσσει τα μόνα «επιχειρήματα» που του απέμειναν: απειλές, ΜΑΤ και εκβιασμούς.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί διαμηνύσαμε από την πρώτη στιγμή στον κ. Γεωργιάδη ότι δεν πρόκειται να γίνουμε συνεργοί στη διάλυση της δημόσιας περίθαλψης, ούτε πρόκειται να παραμείνουμε απαθείς στην κατεδάφιση του ΕΣΥ. Θα αντιδράσουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο, θα υπερασπιστούμε τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας που φτιάχτηκαν και λειτουργούν με αυτοθυσία των υγειονομικών και μόνο σκοπό τις
ανάγκες της κοινωνίας, αυτής ακριβώς της κοινωνίας που διέρχεται βαθειά ανθρωπιστική εξαιτίας των μνημονίων.»

Η ανακοίνωση καταλήγει με τη δήλωση πως του προέδρου της ΟΕΝΓΕ Δημήτρη Βαρνάβα, πως η Ομοσπονδία «παρέχει πλήρη στήριξη στις Ενώσεις Γιατρών και τους συναδέλφους που αντιδρούν και διαμαρτύρονται για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και του απερίγραπτου υπουργείου Υγείας.» IATRONET
Διάλυση των Νοσοκομείων καταγγέλει η ΟΕΝΓΕ

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: