Διαδηλωτές «λίντσαραν» διεμφυλική γυναίκα στο κέντρο του Παρισιού

Αντιδράσεις προκαλεί ένα βίντεο το οποίο δείχνει την επίθεση εναντίον μίας διεμφυλικής γυναίκας, που σημειώθηκε στο Παρίσι κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης συμπαράστασης προς τον λαό της Αλγερίας την Κυριακή.

Η 31χρονη Julia ανέφερε ότι προσπαθούσε να περάσει μέσα από τον κόσμο στην Place de la Republique, όταν παρενοχλήθηκε και κακοποιήθηκε από άνδρες που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία εναντίον του προέδρου της βορειοαφρικανικής χώρας Abdelaziz Bouteflika.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, στα πλάνα φαίνεται ένα πλήθος ανθρώπων να της φωνάζουν πριν πάει να αντιμετωπίσει εκ του σύνεγγυς έναν άνδρα, ο οποίος στη συνέχεια τη χτυπάει επανειλημμένα στο χέρι.

Συγκεντρωμένοι ακούγονται να τη γιουχάρουν, ενώ κάποιοι επεμβαίνουν για να την προστατεύσουν από τις άγριες διαθέσεις του όχλου και να την τραβήξουν, πριν οι αστυνομικοί να επέμβουν και να ελέγξουν την κατάσταση.

Η διεμφυλική γυναίκα σε δηλώσεις που έκανε σε τοπικά Μέσα, ανέφερε: «Προσπαθούσα να πάω στο μετρό, αλλά τρία άτομα με εμπόδισαν. Ο ένας μου είπε: «Είσαι στην πραγματικότητα άνδρας και δεν θα περάσεις”. Στη συνέχεια κάποιος μου είπε: “Αφού έχεις στήθος, μπορώ να το πιάσω;”. Και μετά έβαλε το χέρι του στο στήθος μου. Βρέθηκε μπροστά σε έναν άνδρα ο οποίος έβγαλε το πέος του μπροστά μου και μου είπε ότι έπρεπε να τον ικανοποιήσω».

Σύμφωνα με γαλλικά Μέσα, η Julia κατήγγειλε σeξουαλική επίθεση.

Η διεμφυλική γυναίκα είπε στη συνέχεια: «Κάποιοι άνδρες μου έριχναν μπύρα. Και αυτός που μου έπιασε το στήθος επέστρεψε και με χαστούκισε».

Το βίντεο δημοσίευσε στα social media ο ακτιβιστής της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας της Γαλλίας Lyes Alouane, ο οποίος σχολίασε: «Τρανσφοβική επίθεση. Αυτό έγινε στο κέντρο του Παρισιού».

Η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας Anne Hidalgo ανέφερε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για να ταυτοποιηθούν οι δράστες. «Είμαι αγανακτισμένη από την τρανσφοβική επίθεση, την οποία καταδικάζω με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Οι υπεύθυνοι για αυτή την απαράδεκτη ενέργεια πρέπει να εντοπιστούν και να διωχθούν ποινικά» τόνισε.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: