Ντέρμπι ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Ντέρμπι ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Ντέρμπι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις. Δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του , εμφανίζει μπροστά την Νέα με οριακό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, της τάξης του 0,3%. Αντίθετα, οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, κατά 0,4%, δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, για λογαριασμό του Newsit. 

Δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του Mega, καταγράφει μικρό προβάδισμα 0,3% υπέρ της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, για πρώτη φορά. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η λαμβάνει 25,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25%, η Χρυσή Αυγή 5,5%, το ΠΑΣΟΚ 5,3%, το 5,1%, το Ποτάμι 4,6%, η Λαϊκή Ενότητα 4%, η Ένωση Κεντρώων 3,2% και οι Ανεξάρτητοι 3%. Αναποφάσιστοι είναι το 12,8%.

Στην ερώτηση για τον δημοφιλέστερο πολιτικό αρχηγό, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 44,3% θετικές γνώμες, και ακολουθεί ο Αλέξης με 41,9% και έπονται ο Σταύρος Θεοδωράκης με 39,7%, η Φώφη Γεννηματά με 39,5%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας 28,2%, ο με 25,6%, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με 23,4% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 11,2%. 

Αντίθετα, ο κ.Τσίπρας κρίνεται ικανότερος να διαχειριστεί καλύτερα το νέο μνημόνιο, όπως λέει το 28,8%, έναντι 27,1% του κ.Μεϊμαράκη. Κανείς εκ των δύο λέει η πλειοψηφία, του 30%. Οσον αφορά τις εκλογές, 66,7% υποστηρίζει ότι δεν ήταν αναγκαίες.

 

Alco: Μπροστά με 0,4% ο ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της εταιρείας Alco, δίνει μικρό προβάδισμα 0,4% στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας. Σταθερά στα ποσοστά τους παραμένουν ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, αλλά και το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη, ενώ οι ΑΝΕΛ μένουν εκτός Βουλής, σύμφωνα πάντα με την δημοσκόπηση. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε τουλάχιστον τρικομματική . Το ποσοστό της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη είναι στο 3,9%, ενώ ανοδικά κινείται το ΚΚΕ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 23%, η Νέα Δημοκρατία 22,6%, η Χρυσή Αυγή 6,1%, το Ποτάμι 4,4%, το ΚΚΕ 5,5% και το ΠΑΣΟΚ 4,2%. Εκτός βουλής σύμφωνα με την δημοσκόπηση μένουν οι ΑΝΕΛ με 2% ενώ το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη παίρνει 3,6% και μπαίνει στη για πρώτη φορά, όπως και η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη που λαμβάνει 3,9%. Στο 5% η αποχή, 3,5% λευκό ενώ οι αναποφάσιστοι είναι στο 14%.

Στην ερώτηση ποιον εμπιστεύεστε για πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει ποσοστό 32% και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 28%.

Tags: , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: