Der Spiegel: Ο Τσίπρας διατήρησε την αξιοπρέπεια, αλλά διασπάστηκε το κόμμα

Der Spiegel: Ο Τσίπρας διατήρησε την αξιοπρέπεια, αλλά διασπάστηκε το κόμμα

Στην υπερψήφιση από τη της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής αναφέρονται με άρθρα τους οι γερμανικές εφημερίδες σήμερα.

«Ο πέρασε το πρώτο πακέτο μεταρρυθμίσεων από το », είναι ο τίτλος της εφημερίδας Die Welt, η οποία επισημαίνει ότι το ελληνικό με μεγάλη πλειοψηφία υπερψήφισε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Η εφημερίδα Die Zeit επισημαίνει ότι οι βουλευτές υιοθέτησαν κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο που ζητούσαν οι πιστωτές, όμως τονίζει ότι στο κυβερνών κόμμα υπήρξαν πολλοί που το καταψήφισαν.

«Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε τις , 38 διαφωνούντες στον ΣΥΡΙΖΑ», είναι ο τίτλος που επέλεξε η Frankfurter Allgemeine, υπογραμμίζοντας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης καταψήφισε το νομοσχέδιο.

«Ο Τσίπρας κέρδισε και έχασε την ίδια ώρα», εκτιμά η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

«Πώς βρέθηκε σε δίλημμα ο Τσίπρας», διερωτάται η Suddeutsche Zeitung, εξηγώντας ότι αν και το ελληνικό κοινοβούλιο υπερψήφισε το πρώτο νομοσχέδιο με τις μεταρρυθμίσεις, οι αντίπαλοι του Έλληνα πρωθυπουργού στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξαν ότι είναι απρόβλεπτοι.

Τέλος, το άρθρο του περιοδικού Der Spiegel τιτλοφορείται: «Διατήρησε την αξιοπρέπεια, διασπάστηκε το κόμμα». Ο Έλληνας πέρασε από το κοινοβούλιο ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων στο οποίο δεν πιστεύει ούτε ο ίδιος, επισημαίνει το περιοδικό.

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: