Δένδιας: Η Ελλάδα κρατάει κλάδο ελαίας αλλά διαθέτει και ξίφος

Σε δηλώσεις του για την υπογραφή μνημονίου στενής συνεργασίας με το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σημείωσε ότι η χώρα κρατάει κλάδο ελαίας αλλά διαθέτει και ξίφος, απαντώντας ουσιαστικά στις δηλώσεις Τσαβούσογλου που είχαν προηγηθεί.

«Ήρθαμε για να υπογράψουμε με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ένα μνημόνιο στενής συνεργασίας, ώστε να μπορούμε να έχουμε απόλυτο συγχρονισμό μεταξύ των ενεργειών αλλά και των αντιλήψεων των δύο αυτών Υπουργείων. Συμβατών με το ευρύτερο δόγμα της πατρίδας μας, μίας χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επιθυμεί να βρίσκεται πάντα στον πυρήνα της Ευρώπης, αλλά και μίας χώρας που επιθυμεί να έχει εξαιρετικές σχέσεις με όλους τους γείτονές της, να είναι ένας παράγων σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή.

Μην ξεχνάμε όμως ότι η χώρα μας, που παραδοσιακά κρατάει κλάδο ελαίας, είναι μία χώρα η οποία διαθέτει και ξίφος. Βρισκόμαστε σήμερα λοιπόν εδώ, στην έδρα του ξίφους, για να τιμήσουμε αυτό το Υπουργείο και να κάνουμε ένα ακόμα βήμα στη στενή συνεργασία μας».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: