Δένδιας – Μπορέλ στον Έβρο: Τα ελληνικά σύνορα είναι τα σύνορα της ΕΕ

“Τα ελληνικά σύνορα είναι τα σύνορα της ΕΕ και τα προστατεύουμε αποτελεσματικά”

Στο Στρατιωτικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές του Έβρου έφτασαν το μεσημέρι της Τετάρτης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ.

Κατά την άφιξή τους περπάτησαν μέχρι την “αλυσίδα” στη συνοριακή διάβαση, όπου βρίσκονται οι τελευταίοι Έλληνες στρατιώτες πριν από τα σύνορα.

Όπως έγραψε στο Twitter ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών το μήνυμα που δόθηκε είναι ότι «τα ελληνικά σύνορα είναι τα σύνορα της ΕΕ και τα προστατεύουμε αποτελεσματικά».

Είναι ξεκάθαρο ότι είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και να στηρίξουμε σθεναρά την κυριαρχία της Ελλάδας», τόνισε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ, στις κοινές δηλώσεις με τον κ. Δένδια.

Ο κ. Μπορέλ ευχαρίστησε τον κ. Δένδια που τον συνόδευσε στην επίσκεψή του στα «σύνορα της Ελλάδας κι επίσης τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», όπως χαρακτηριστικά είπε, αλλά και τους διοικητές του στρατού και της αστυνομίας για την ενημέρωση για όλα όσα έγιναν στην περιοχή πριν από μερικούς μήνες.

politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: