Δεν υποχωρεί ο κορωνοϊός στην Αττική – Μοντέλο Μαδρίτης για να αποφευχθεί το lockdown

Το ισπανικό μοντέλο που εξετάζουν οι αρχές πριν το ύστατο μέτρο του γενικού lockdown

Σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί το lockdown, οι ειδικοί και η κυβέρνηση σχεδιάζουν στοχευμένες παρεμβάσεις σε συγκεκριμένες γειτονιές για την πρόληψη της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Ένα βήμα από το lockdown η Αττική

Όπως ανέφερε ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η Αττική είναι ένα βήμα από το lockdown:

«Η Αττική βρίσκεται στον λεγόμενο «πορτοκαλί συναγερμό». Δηλαδή ένα βήμα πριν τον «κόκκινο». Ελπίζουμε να επιδράσουν τα μέτρα που πήραμε πριν από μερικές μέρες ούτως ώστε να μην φθάσουμε στο «κόκκινο». Αν ο κάθε πολίτης κάνει το σωστό, δεν θα πάμε στο «κόκκινο» για να μην χρειαστεί να πάρουμε τα καταστροφικά μέτρα για την οικονομία μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Επιτακτική είναι η λήψη μέτρων που θα αποβλέπουν στη μείωση της μεταδοτικότητας ανάμεσα σε συγκεκριμένες ομάδες. Μόνο τη Δευτέρα καταγράφηκαν τα περισσότερα 453 κρούσματα.

Έχοντας ως στόχο να κοπεί η αλυσίδα της μετάδοσης, εφόσον ξέρουν ποιες περιοχές είναι οι επικίνδυνοι κρίκοι με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, αλλά και να προστατεύσουν δύο συγκεκριμένες ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, τους ηλικιωμένους και τους μετανάστες, οι αρμόδιοι μελετούν την εφαρμογή του μοντέλου της Μαδρίτης στην Αττική.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η Μαδρίτη πρόσφατα έλαβε μέτρα στις επιβαρυμένες περιοχές. Ουσιαστικά μπήκε σε ένα μερικό lockdown, προκειμένου να αποφύγει το καθολικό lockdown σε ολόκληρη πόλη. Οι Ισπανοί επέβαλαν απαγόρευση ή περιορισμό της πρόσβασης σε πάρκα και δημόσιους χώρους, εκεί όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα. Επίσης δικαιολόγηση στις μετακινήσεις των πολιτών σε συγκεκριμένες συνοικίες, ώστε οι περιττές μετακινήσεις να μειωθούν. Για παράδειγμα στην Αθήνα, ο προβληματισμός των υγειονομικών και επιστημονικών αρχών εστιάζει σε μετανάστες που ζουν στο κέντρο της Αθήνας.

 

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: