«Δεν υπάρχουν μέτρα για την ώρα στο τραπέζι» δήλωσε η Μίνα Γκάγκα

 «Έχουμε περισσότερους θανάτους στους ανεμβολίαστους» ξεκαθάρισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας — Τι είπε για τα κρούσματα και την πίεση στο σύστημα υγείας 

Στη μεγάλη πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας αλλά και στη σημαντική επιβάρυνση του ιικού φορτίου αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία  επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης, ότι δηλαδή δεν θα επιβληθεί lockdown.

«Δεν σκεφτόμαστε για νέα μέτρα. Γενικά πρέπει να προσέξουμε αυτό τον καιρό που έχουμε πάρα πολλά κρούσματα, να προσέξουμε τις επαφές μας. Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, αλλά με έμφαση στους εμβολιασμένους γιατί κολλάνε περισσότερο», δήλωσε η κ.Γκάγκα μιλώντας στο Mega.

Για τη σημαντική αύξηση των θανάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες είπε τα εξής, εστιάζοντας στους ανεμβολίαστους: «Όταν έχουμε πάρα πολλά κρούσματα, όπως τώρα έχουμε και αντίστοιχα θανάτους. Δυο πράγματα είναι πολύ σημαντικά έχουμε περισσότερους θανάτους στους μη εμβολιασμένους, έχουμε θανάτους σε μεγάλους σε ηλικία και σε ανθρώπους που έχουν πολλαπλά προβλήματα υγείας».

Πότε πέφτουν τα κρούσματα

«Αυτό που έχουμε δει είναι ότι οι επαφές κυρίως οδηγούν σε κρούσματα. Είναι οι επαφές χωρίς μέτρα. Όταν φοράμε τη μάσκα, τηρούμε τα μέτρα και δεν συγχρωτιζόμαστε, τότε τα κρούσματα είναι λίγα», τόνισε για τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων.

«Τα κρούσματα είναι από επαφές χωρίς προσοχή. Είναι σημαντικό σε χώρους εστίασης, να είμαστε εμβολιασμένοι», πρόσθεσε.

«Έχουμε πολλά κρούσματα για τον αριθμό της χώρας, η διαμόλυνση είναι πολλή μεγάλη και να μην αργούν οι ασθενείς να μεταφερθούν στο νοσοκομείο», εξήγησε, ακόμη, η κ. Γκάγκα.

«Η ελληνική πολιτεία έχει συγκεκριμένες θέσεις, δεν γίνεται να στείλουμε σε περιβάλλον υψηλού κινδύνου ανθρώπους που δεν είναι εμβολιασμένοι», ανέφερε για τους υγειονομικούς υπαλλήλους.

«Η πίεση που έχουμε στο ΕΣΥ δεν είναι ανάλογή με αυτή που έχουμε βιώσει στο παρελθόν», σχολίασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, λέγοντας πως οι αντοχές των υγειονομικών έχουν μειωθεί μετά από δύο χρόνια πανδημίας.



.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: