«Δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο»

«Θα υπάρξει απρόσκοπτη συνέχιση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο», ήταν η άποψη που εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Με δηλώσεις του στον ΡΙΚ και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Χριστοδουλίδης διαβεβαίωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία εργάζεται με στόχο την αποτροπή εξελίξεων, που ενδεχομένως θα μπορούσαν να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας της Ειρηνευτικής Δύναμης.

Αναφερόμενος στις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, τόνισε ότι η απεσταλμένη του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ, εργάζεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, προκειμένου να καταστεί εφικτός αυτός ο στόχος.

Ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι η κ. Λουτ συνεχίζει τις επαφές της με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στο Κυπριακό και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η επάνοδός της στην Κύπρο θα γίνει περί τα τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου.

Επίσης, σημείωσε ότι αυτήν τη στιγμή «η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να υπάρξει συμφωνία επί των όρων αναφοράς», υπενθυμίζοντας, ωστόσο, ότι «η τουρκική πλευρά, μέσω του Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του Μουσταφά Ακκιντζί, διεμήνυσε ότι η επανέναρξη του διάλογου θα μπορούσε να αρχίσει μετά τον Μάιο».

(?)

Πηγή: diethnh

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: