«Δεν γίνεται οι εμβολιασμένοι γονείς να βλέπουν τα ανεμβολίαστα παιδιά τους να πεθαίνουν» – Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Στη μαύρη λίστα των ανεμβολίαστων νέων που κατέληξαν από κορωνοϊό προστέθηκε και 39χρονος από τη Φλώρινα — Συγκλονίζουν τα λόγια της μητέρας του που έχει τον άλλο της γιο νοσηλευόμενο στην εντατική — Στις ΜΕΘ και ανεμβολίαστες έγκυες

Σαρώνει ο κορωνοϊός στους ανεμβολίαστους, με νεαρής ηλικίας ανθρώπους να χάνονται στα νοσοκομεία. Άλλωστε, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, εννέα στους δέκα νοσηλευόμενους στις εντατικές είναι ανεμβολίαστοι. Άσθνείς κάτω των 40 αλλά και κάτω των 30 ετών χάνουν τη μάχη τη νόσο, με τους συγγενείς τους να καλούν, μετά τον εφιάλτη που έζησαν, όλο τον κόσμο να εμβολιαστεί.

Ο 39χρονος Χρήστος από τη Φλώρινα ήταν ένας ακόμη νέος άνθρωπος που πέθανε την Πέμπτη από κορωνοϊό.

Τόσο ο Χρήστος όσο και ο 49χρονος αδερφός του που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, από την εντατική, δεν ήθελαν να εμβολιαστούν.

«Ένα μήνα ήταν στο νοσοκομείο ο Χρήστος. Εμείς δεν κολλήσαμε γιατί είμαστε εμβολιασμένοι», λέει με πόνο ψυχής η μητέρα τους.

Η τραγική μητέρα καλείται να διαχειριστεί την τεράστια απώλεια του Χρήστου και παράλληλα να σταθεί στο πλευρό  του μεγαλύτερου γιου της που δίνει μάχη στην εντατική του Μαμάτσειου Κοζάνης.

«Δεν γίνεται γονείς εμβολιασμένοι να παίρνουν κλαίγοντας στις μονάδες και να μετανιώνουν που δεν κάνουν κάτι παραπάνω για τα ανεμβολίαστα παιδιά τους που πεθαίνουν», δηλώνει στο Mega ο Κωνσταντίνος Στόκκος, διευθυντής Μαμάτσειου Κοζάνης.

«Εμείς να χανόμαστε, αλλά οι νέοι να μην φεύγουν. Τώρα αυτά τα παιδιά γιατί να φύγουν; Να γίνει καλά ο άλλος τουλάχιστον», τα σπαρακτικά λόγια της θείας του 39χρονου.

Η περίπτωση του 27χρονου 

Συγκλόνισε και  ο θάνατος του 27χρονου Γιώργου από την Δράμα, που κατέληξε από τις επιπλοκές του κορωνοϊού.

«Ήταν δύο μέτρα παλικάρι. Τώρα μας τρώνε οι τύψεις που δεν το κάναμε, μπορεί να είχε βοηθήσει το εμβόλιο», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πατέρας του.

Δεκάδες αναπάντητα «γιατί» βασανίζουν και τους γονείς της 38χρονης Ελένης, της εγκύου που κατέληξε από κορωνοϊό στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Το βρέφος της ήρθε στον κόσμο με καισαρική και είναι υγιές. 

«Εγώ εμβολιάστηκα. Εκείνη μου έλεγε να πάω. Μου έλεγε «μαμά να πας γιατί πηγαίνω εγώ στον άλλο κόσμο» και τελικά πήγε αυτή», είχε πει η μητέρα της.

Η έγκυος από την Κατερίνη είχε διαγνωσθεί με κορωνοϊό στην 33η εβδομάδα κύησης. Η νεαρή γυναίκα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε υποκείμενα νοσήματα και ήταν ανεμβολίαστη, νοσηλεύτηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Κατερίνης, αλλά στα τέλη Σεπτεμβρίου οι θεράποντες γιατροί έκριναν ότι ήταν απαραίτητο να διακομισθεί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Τριάντα ολόκληρες ημέρες πάλευε για τη ζωή της, όμως δυστυχώς κατέληξε από κορωνοϊό.



.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: