Δεν έχει κάνει ακόμη την πρώτη κίνηση; Δες τους 4 λόγους που τον «καθυστερούν»!

Ναι, όλοι έχουμε ακούσει πως πλέον οι άντρες δεν κάνουν την πρώτη κίνηση, πως είναι λιγότερο κυνηγοί. Οι θεωρίες που το εξηγούν αυτό συχνά έχουν να κάνουν με τις κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές αλλά και τον ‘ευνουχισμό’ που μοιραία έχουν φέρει, καθώς αρκετές γυναίκες έχουν πλέον μία πιο…αντρική συμπεριφορά.

Τι είναι αυτό που συμβαίνει τελικά και έχει κάνει τους άντρες να είναι λιγότερο διεκδικητικοί; Ποιοί είναι οι λόγοι που τους κάνουν να μοιάζουν περισσότερο φοβισμένοι;

Χωρίς να στοχεύουμε να ρίξουμε την ευθύνη σε έναν από τους δύο, αλλά με την διάθεση να καταλάβουμε καλύτερα την αλλαγή που έχει παρουσιάσει η συμπεριφορά των αντρών, το Youweekly.gr τους συχνότερους 5 λόγους που θα κάνουν έναν άντρα να μοιάζει φοβισμένος και να μην προχωρά στην διεκδίκηση:

1.Δεν νιώθει αρκετά καλός

Είτε λόγω ανταγωνισμού, είτε λόγω αυτοεκτίμησης, σκέψεις που θα τον κάνουν να συγκριθεί με άλλους και να καταλήξει να τον νικήσουν οι αδυναμίες του – αυτές που όντως έχει ή όσες θεωρεί εκείνος πως έχει. Μία κακή/πληγωμένη εικόνα εαυτού αρκεί για να κάνει κάποιον άντρα να μην προσεγγίσει κάποια που θα του αρέσει. Συχνά, στις περιπτώσεις αυτές, η απόρριψη είναι δεδομένη για εκείνον. Οδηγείται λοιπόν στην απομάκρυνση από την έκθεση, μαζεύεται, ντρέπεται, είναι πιο κλειστός και μοιάζει φοβισμένος ή αδιάφορος, για να προστατευτεί.

2.Δεν θέλετε το ίδιο αυτή την περίοδο

Με κάποιον τρόπο, στέλνουμε μηνύματα για το τι θέλουμε προς τους ενδιαφερόμενους. Εκείνος θα δείξει αν ενδιαφέρεται να βγείτε, να πάτε διακοπές μαζί ή να περάσετε το βράδυ μαζί. Σε αντιστοιχία, θα μπορεί να αναγνωρίσει και τα μηνύματα που δέχεται.  Συνεπώς, αν δεν είστε και οι δύο στην αναζήτηση της ίδιας κατάστασης, αργά ή γρήγορα θα γίνει εμφανές. Στην πιθανότητα να υπάρχει η πρόθεση από εκείνη να “τον φέρει στα νερά της” και να τον μεταπείσει, ο άντρας θα αναζητήσει τρόπο διαφυγής. Επειδή το βίωσε ή επειδή άκουσε φίλους του να το έχουν ζήσει, αποφεύγει να εμπλακεί σε μία κατάσταση όπου από την αρχή φαίνεται πως δεν υπάρχει συμφωνία στα «θέλω» των συντρόφων. Έτσι, αποφεύγει μία τρομακτική και πιεστική σύντροφο που θα θέλει να τον «αλλάξει».

3.Δεν νιώθει την ανάγκη γιατί κάνουν άλλες την πρώτη κίνηση

Σχετικά συχνά, θα συναντήσουμε και εκείνες τις γυναίκες που δεν έχουν την διάθεση ή την ανάγκη να τις πλησιάσει πρώτος ένας άντρας και αναλαμβάνουν εκείνες να κάνουν την αρχική προσέγγιση. Σε αυτή την επιλογή οι απαντήσεις διίστανται καθώς υπάρχει η μία πλευρά που το βλέπει με ενδιαφέρον και ενθουσιασμό, χωρίς ενόχληση, όμως υπάρχει και η αντίθετη πλευρά που ενοχλείται καθώς το βιώνει ως αλλαγή των ρόλων και φαίνεται να μην ξέρει τι να κάνει. Επιπλέον, υπάρχει και μία ακόμη κατηγορία, όπου αντιλαμβάνεται αυτή την διεκδικητικότητα από τις γυναίκες ως διευκόλυνση, καθώς έτσι σκέφτεται πως υπάρχει ζήτηση και δεν χρειάζεται να κάνει κάτι εκείνος, είναι ήδη εκεί. Χάνεται λοιπόν το κίνητρό του να γίνει «κυνηγός», καθώς βλέπει πως δεν χρειάζεται πια να «κυνηγήσει» την επόμενη που θα τον ενδιαφέρει.

4.Δεν έχετε σημείο επαφής

Τα κοινά που φαντάζεται πως είναι βασικά στοιχεία για την εξέλιξη της επικοινωνίας και της γνωριμίας σας, πιθανόν να μην είναι εκεί. Δηλαδή, αν εκείνος ενδιαφέρεται για την πολιτική ενώ εσύ την βρίσκεις βαρετό θέμα συζήτησης, αν εσύ απολαμβάνεις τα ταξίδια ενώ εκείνος προτιμά να μένει σπίτι, φαίνεται να μην έχετε κοινά ενδιαφέροντα που θα σας κάνουν να απολαμβάνετε τον κοινό σας χρόνο. Για να αποφύγει λοιπόν να βρεθεί στην δυσάρεστη θέση που θα πιέζετε ο ένας τον άλλον, προτιμά να απομακρυνθεί – ακόμα κι αν υπάρχει έλξη ανάμεσά σας.

Οι λόγοι που θα τον κάνουν να νιώσει ή να δείξει φοβισμένος σε συνάρτηση με την σύντροφο που έχει απέναντί του, είναι τις περισσότερες φορές οι παραπάνω, αλλά δεν είναι πάντα συνειδητή επιλογή και του ίδιου να φέρεται έτσι – καμιά φορά, δεν ξέρει κάποιον άλλο, καλύτερο τρόπο για να δείξει τα συναισθήματά του. Κλείνοντας, θα πρότεινα να σκεφτείς και την δική σου πλευρά σε όλη αυτή την ιστορία. Ανεξάρτητα από τις αιτίες πίσω από τις συμπεριφορές των αντρών, η δική σου πρόθεση πως και πόσο αντικατοπτρίζεται στην συμπεριφορά σου;

 

sxeseis

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: