Δεν επέτρεψαν σε 3χρονο να μπει σε παιδότοπο επειδή είχε σωληνάκι στη μύτη

Πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Χρήστος Εμμανουήλ συγκλόνισε την Ελλάδα, καθώς δόθηκε μεγάλος αγώνας προκειμένου να ταξιδέψει σε εξιδεικευμένο νοσοκομείο της Αγγλίας και να θεραπευτεί από την ασθένειά του.

Το αγοράκι πάλευε για τη ζωή του στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο πάσχοντας από ένα εξαιρετικά σπάνιο και θανατηφόρο σύνδρομο. Η μητέρα του έκανε συνεχώς εκκλήσεις γα βοήθεια, καταφέρνοντας να κάμψει τη γραφειοκρατία του ΕΟΠΥ και να πάει το παιδί της σε  δημόσιο νοσοκομείο στο Νιου Καστλ, όπου υποβλήθηκε σε επιτυχημένη μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Από τη μεγάλη αυτή περιπέτεια που πέρασε τόσο νωρίς στη ζωή του, στον Χρήστο Εμμανουήλ απέμεινε ένα σωληνάκι στη μύτη για να σιτίζεται. Το σωληνάκι αυτό ήταν η αιτία που ο 3χρονος δεν έγινε αποδεκτός σε έναν παιδότοπο στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.

“Τον φίλο του τον έβαλαν μέσα. Όταν είδαν τον Χρήστο κοντοστάθηκαν, έκλεισαν την πόρτα και άρχισε να με ρωτάνε “τι έχει το παιδί;”. Τους είπα ότι δεν έχει κάτι, απλώς φοράει ένα σωληνάκι, το οποίο θέλει λίγο προσοχή, ώστε τα παιδάκια να μην τον πλησιάσουν και του τραβήξουν. Εφόσον του έκλεισαν την πόρτα και είδε ότι ο φίλος του μπήκε μέσα, άρχισε να κλαίει και να με κοιτάει σαν να μου λέει “εγώ γιατί δεν μπορώ να μπω μέσα;”. Φύγαμε και το βράδυ που πήγαμε στο σπίτι, έβγαλε το σωληνάκι”, είπε η μητέρα του, Βασιλική Ελευθεριάδου, περιγράφοντας το περιστατικό.

Ο υπεύθυνος του παιδότοπου, πάντως, δηλώνει άγνοια για το περιστατικό.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: