Δεκαεξάχρονος κέρδισε 3 εκατ. δολάρια παίζοντας Fortnite

Εκατομμυριούχος μέσα σε μια νύχτα έγινε 16χρονος από την Πενσιλβάνια, που κατέκτησε το πρώτο βραβείο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Fortnite στη Νέα Υόρκη.

Ο λόγος για τον Αμερικανό Kyle Giersdorf που κέρδισε 3 εκατ. δολάρια (!!) στη Νέα Υόρκη την Κυριακή, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση σε τουρνουά του διάσημου διαδικτυακού βιντεοπαιχνιδιού Fortnite.

Παίζοντας με το ψευδώνυμο «Bugha», ο 16χρονος Giersdorf κατέκτησε την πρώτη θέση με 59 βαθμούς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον «psalm».

Ο 16χρονος δεν ήταν όμως ο μόνος κερδισμένος, αφού το Σάββατο, ο επίσης 16χρονος Emil Bergquist Pedersen από την Νορβηγία, γνωστός ως «Nyhrox» και ο 17χρονος David Wang από την Αυστρία γνωστός ως «Aqua» κέρδισαν στην κατηγορία ντουέτο, επικρατώντας σε 50 ομάδες, και μοιράστηκαν το βραβείο των 3 εκατ. δολαρίων.

Από το 2017 που κυκλοφόρησε το Fortnite η κεφαλαιοποίηση της Epic Games έχει φτάσει στα 15 δισ. δολάρια, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατων ερευνών, η παγκόσμια αγορά βιντεοπαιχνιδιών και ηλεκτρονικών παιχνιδιών αναμένεται να αποφέρει έσοδα ύψους τουλάχιστον 150 δισ. δολαρίων το 2019, ποσό αυξημένο κατά 10% σε σχέση με το 2018.

texnologia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: