Δεκάδες τζιχαντιστές νεκροί στη Ράκα

Τουλάχιστον 32 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν στη Ράκα, το προπύργιο των τζιχαντιστών στη βόρεια Συρία, από μια σειρά αεροπορικών επιδρομών που πιστεύεται ότι πραγματοποιήθηκαν από τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

«Στρατιωτικά αεροπλάνα, πιθανόν του διεθνούς συνασπισμού, σκότωσαν τουλάχιστον 32 τζιχαντιστές και τραυμάτισαν περισσότερους από 40 με 15 πλήγματα που είχαν στόχο θέσεις του ΙΚ στις βόρειες, τις ανατολικές και τις νοτιοανατολικές περιοχές της πόλης Ράκα», δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανό να αυξηθεί επειδή ο απολογισμός που ανακοινώθηκε προέρχεται αποκλειστικά από ένα νοσοκομείο.

Εξάλλου, ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους πραγματοποίησαν χθες, Σάββατο, 17 αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και 12 στη Συρία.

Στο Ιράκ, τα αεροπορικά πλήγματα επικεντρώθηκαν στη Μοσούλη και το Ραμάντι, όπου τέσσερις και έξι επιδρομές αντιστοίχως έπληξαν τακτικές μονάδες, όπλα και κτίρια, ανακοίνωσε σήμερα ο συνασπισμός. Άλλες επιδρομές έγιναν κοντά στο Άλμπου Χαγιάτ, το Σιντζάρ, το Σουλτάν Αμπντάλα και το Αλ Χουβάιτζαχ.

Στη Συρία, επιδρομές πραγματοποιήθηκαν κοντά στο Άιν Ίσα, το Μάρα, την Ράκα, και το Ντέιρ Αζ Ζορ, όπου πέντε πλήγματα κατέστρεψαν πετρελαιοπηγές του Ισλαμικού Κράτους, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

real.gr

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: