Δεκάδες νεκροί από ρωσικό χτύπημα σε στρατιωτική βάση στο Μικολάιφ

Στη βάση βρίσκονταν στρατιώτες και πολίτες που εκπαιδεύονταν — Το χτύπημα προήλθε από κοντινή απόσταση και δεν πρόλαβε να ενεργοποιηθεί το σύστημα ειδοποίησης — Απαγόρευση κυκλοφορίας 38 ωρών στη Ζαπορίζια

Συνεχίζεται η φρίκη στην πόλη Μικολάιφ, στη νότια Ουκρανία, μετά από νέο ρωσικό «χτύπημα» που δέχτηκε. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι Ρώσοι βομβάρδισαν στρατώνες στην ουκρανική βάση της 79ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας,όπου βρίσκονταν στρατιώτες και πολίτες που εκπαιδεύονταν, με συνέπεια να σκοτωθούν περίπου 80 άτομα και να τραυματιστούν άλλα 200.

Ο δήμαρχος της πόλης, Ολεξάντρ Σένκεβιτς επιβεβαίωσε το «χτύπημα», προσθέτοντας πως «έγινε από κοντινή απόσταση, προφανώς από τη Χερσώνα, επομένως δεν υπήρχε χρόνος να ηχήσουν οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής». «Δεν είχαμε αεροπορικό συναγερμό, επειδή μας επιτέθηκαν από την περιοχή Χερσώνα, και απλά δεν είχαμε χρόνο να ενεργοποιήσουμε το σύστημα προειδοποίησης» σημείωσε.

Ο δήμαρχος εξήγησε ότι όταν ο κίνδυνος προέρχεται από την Κριμαία, οι Ουκρανοί έχουν χρόνο να ενεργοποιήσουν το σύστημα προειδοποίησης για τους πολίτες, αλλά όταν η επίθεση εκτελείται σε κοντινή απόσταση, το σύστημα δεν προλαβαίνει να λειτουργήσει.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Ζαπορίζια

Ο ουκρανικός στρατός επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας για 38 ώρες στην πόλη Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία, από τις 16.00 ώρα Ελλάδας σήμερα έως νωρίς το πρωί της Δευτέρας, όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Ανατόλι Κούρτιεφ.

«Μην βγείτε έξω το διάστημα αυτό!», ανέφερε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: