Δέκα περίεργα πράγματα που επηρεάζουν τα όνειρά μας

Αντικαταθλιπτικά

Ναι υποτίθεται πώς αυτά τα χάπια σας ηρεμούν, φαίνεται όμως πώς ορισμένα αντικαταθλιπτικά προκαλούν εφιάλτες. Έχει αποδειχθεί πώς εντείνουν τις κινήσεις των ματιών κατά τη διάρκεια του ύπνου και προκαλούν εφιάλτες ως παρενέργεια. Εάν αισθάνεστε πώς βασανίζεστε, μιλήστε με τον γιατρό σας σχετικά με τη μετάβαση σε ένα παρόμοιο αλλά πιο ήπιο φάρμακο.

Η διακοπή του καπνίσματος

Το 63% των καπνιστών εξακολουθούν να ονειρεύονται ότι καπνίζουν ή έχουν βλέπουν ανήσυχα όνειρα, ακόμη και ένα χρόνο μετά τη διακοπή του καπνίσματος. Αυτό επειδή η αποτοξίνωση από τη νικοτίνη ενισχύει την εγκεφαλική δραστηριότητα και δημιουργεί περισσότερα όνειρα. Αν κάτι τέτοιο ισχύει, κάντε υπομονή. Σύντομα οι νευρώνες θα ηρεμήσουν και πάλι και τα πνευμόνια σας θα είναι πολύ πιο υγιή.

Η ασπρόμαυρη τηλεόραση

Περίεργο αλλά αληθινό. Αν μεγαλώσατε βλέποντας ασπρόμαυρη τηλεόραση, πολύ πιθανό να τη βλέπετε και στα όνειρά σας, υποστηρίζουν Βρετανοί ερευνητές. Η αλήθεια είναι πώς δεν μπορείτε να κάνετε κάτι για να αλλάξετε την παλέτα των ονείρων σας παρά να το απολαύσετε. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι θυμίζει ελληνικό κινηματογράφο!

Η αφαγία

Αν προσπαθείτε να κρατήσετε δίαιτα, προφανώς δυσκολεύεστε όχι μόνο στον ξύπνιο αλλά και στον ύπνο σας. Τα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί να σας ξυπνήσουν στον ύπνο με αποτέλεσμα να θυμάστε περισσότερα όνειρα και σε αυτά τα όνειρα πρωταγωνιστές να είναι ένα ζουμερό μπιφτέκι ή κάποιο κομμάτι πίτσας. Ένα μικρό σνακ λίγη ώρα πριν κοιμηθείτε, μπορεί να σας ηρεμήσει.

Η εγκυμοσύνη και η περίοδος λοχίας

Είστε έγκυος και βλέπετε μονίμως στον ύπνο σας ότι χάσατε το μωρό που περιμένετε; Είναι το μόνιμο άγχος που έχουν όλες οι μαμάδες. Μελέτες έχουν δείξει ότι είναι σύνηθες φαινόμενο τα όνειρα των μαμάδων κατά τη περίοδος της εγκυμοσύνης αλλά και της λοχίας να είναι έντονα. Πιθανότατα οφείλεται σε ένα συνδυασμό συναισθημάτων, έλλειψης ύπνου και επίπεδα ορμονών. Αλλά αυτά τα όνειρα είναι σημάδι ότι ο εγκέφαλος σας θα σας βοηθήσει να προσαρμοστείτε σε αυτή την τεράστια αλλαγή της ζωής σας!

(?)

perierga

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: