Δέκα άμαχοι νεκροί από τη διαμάχη Αζερμπαϊτζάν – Αρμενίας στην περιοχή Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Δέκα άμαχοι Αζέροι έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή (27/09), όταν άρχισαν με τις αρμενικές δυνάμεις για την αποσχισθείσα περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ. Αυτό μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Αρμενικές και αζέρικες δυνάμεις αλληλοκατηγορούνται για πυρά εναντίον μεθοριακών θέσεων και οικισμών αμάχων στην περιοχή που διεκδικούν οι δύο χώρες.

Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανακοίνωσε στο μεταξύ πως δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν άνοιξαν πυρ εναντίον αρμενικής στρατιωτικής μονάδας στη μεθοριακή πόλη Βάρντενις, χιλιόμετρα μακριά από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Σε δήλωση που εξέδωσε το αρμενικό υπουργείο, την οποία αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρει πως ένα πολιτικό λεωφορείο έπιασε φωτά, αφού επλήγη από αζερινό μη επανδρωμένο αεροπλάνο.

Σε χωριστή ανακοίνωση, η Αρμενία διέψευσε προηγούμενη πληροφορία από το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ότι ο αρμενικός στρατός βομβάρδισε την περιφέρεια Ντασκεσάν στα σύνορα ανάμεσα στις δύο χώρες.

Επίσης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, η αζερινή κρατική εταιρεία ενέργειας SOCAR ανακοίνωσε σήμερα πως οι πετρελαϊκές υποδομές της χώρας φρουρούνται από τον στρατό.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: