Δείτε το Σάββατο στο «Checkpoint Alpha»… (trailer)

Στον παλμό των γεγονότων στο Παρίσι, εκεί που «χτυπά» η καρδιά των Κίτρινων Γιλέκων, βρέθηκε η Γιάννα Παπαδάκου, με την κάμερα της εκπομπής «Checkpoint Alpha».

Το προηγούμενο Σάββατο, στο 19ο ραντεβού των εξεγερμένων και ενώ η κυβέρνηση Μακρόν είχε κατεβάσει τον στρατό στους δρόμους για να επιβάλλει την τάξη, η Γιάννα Παπαδάκου  , κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, μίλησε με τους συμμετέχοντες αλλά και με επικεφαλής του Κινήματος. 
Την πλευρά του νομικού κόσμου της Γαλλίας εκφράζουν στην εκπομπή, ο γνωστός δικηγόρος Ζαν Πιέρ Μινάρ, καθώς και ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, ο οποίος έχει ζήσει πολλά χρόνια στο Παρίσι και βρέθηκε στα γεγονότα του Μάη του ’68.
Επίσης σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί, ο πρώην υπουργός και Πρόεδρος του κόμματος ΜΕΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλά στη Γιάννα Παπαδάκου για τα Κίτρινα Γιλέκα, την κάθοδό του στις Ευρωεκλογές και το πρόγραμμα του κόμματός του, καθώς και για τις αιτίες που οδήγησαν στην αύξηση των ποσοστών της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.
Ο κ. Βαρουφάκης θεωρεί εγκληματική την πολιτική της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της κρίσης,  ειδικά στην Ελλάδα, ενώ καταδικάζει τις πολιτικές λιτότητας, υπερφορολόγησης και δημιουργίας τεράστιου πλεονάσματος. Δηλώνει, ακόμα, ότι δεν έχει κάτι προσωπικό με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά με την Κυβέρνησή του και αναφέρεται στη ρήξη που, όπως λέει, θα έπρεπε να είχε γίνει το καλοκαίρι του 2015. 
Τέλος, καταδικάζει τα επενδυτικά ανοίγματα της Κυβέρνησης στον ενεργειακό τομέα, θεωρώντας τα ότι είναι καταστροφικά για το Περιβάλλον, ενώ αν και τάσσεται υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, πιστεύει ότι θα καταπέσει επειδή δεν έχει νομιμοποίηση ούτε από τα Σκόπια.
«Checkpoint Alpha» με τη Γιάννα Παπαδάκου: Σάββατο 30 Μαρτίου, στις 00:50 μετά τα μεσάνυχτα, στον Alpha.

greek-web-tv.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: