Δείτε πόσο κοστίζει το Big Mac σε 21 χώρες του κόσμου

Τα McDonald’s είναι μία πολυεθνική εταιρεία με καταστήματα σε 121 χώρες του κόσμου. Κάθε χώρα έχει τα δικά της ήθη και έθιμα με την McDonald’s να προσαρμόζεται ανάλογα το περιβάλλον σεβόμενη τον πολιτισμό της κάθε περιοχής.

 

Βάσει του Big Mac Index, του δείκτη του Economist που δείχνει πόσο στοιχίζει σε δολάρια το Big Mac ανά τον κόσμο ο Business Insider έφτιαξε με λίστα από το πιο ακριβό στο πιο φθηνό.

Ελβετία – $6,59

Η Ελβετία είναι η χώρα όπου αγοράζει κανείς ακριβότερα το Big Mac, κατά $1,55 περισσότερα από ότι στις ΗΠΑ.

Νορβηγία – $5,51

Πάνω από ένα δολάριο πιο φθηνό από ότι στην Ελβετία είναι το Big Mac στη Νορβηγία ενώ στη σκανδιναβική χώρα το διάσημο χάμπουργκερ είναι $0,47 ακριβότερο από τις ΗΠΑ.

ΗΠΑ – $5,04

Στις ΗΠΑ υπάρχουν τα περισσότερα μαγαζιά των McDonald’s στα 14.267 πράγμα λογικό αφού εκεί είναι είναι έδρα της εταιρείας.

Βραζιλία – $4,78

Η Βραζιλία χρεώνει μόνο 0,26 λιγόρετα από τις ΗΠΑ.

Καναδάς – $4,60

Στο 0,44% φθηνότερα προσφέρεται το Βig Mac στον Καναδά από τις ΗΠΑ.

Αυστραλία – $4,30

Η αγορά ενός Big Mac στην Αυστραλία θα κοστίσει 0,74 δολάρια λιγότερεα από ότι στις ΗΠΑ. Μάλιστα στην Αυστραλία τα McDonald’s προσφέρουν το μενού «Create Your Taste» όπου επιτρέπεται στους πελάτες να φτιάξουν τα burgers και τα sandwiches της αρεσκείας τους.

Νέα Ζηλανδία – $4,22

Οι Νεοζηλανδοί τιμολογούν τα Big Mac κατά $0,82 φθηνότερα από τις ΗΠΑ. Όπως και στην Αυστραλία έτσι και στη Νέα Ζηλανδία δίδεται η επιλογή στον πελάτη να φτιάξει το προϊόν της αρεσκείας του.

Μεγάλη Βρετανία – $3,94

Στη Μεγάλη Βρετανία το Big Mac είναι $1,10 φθηνότερο από ότι στις ΗΠΑ ενώ και εκεί η εταιρεία προσφέρει την δυνατότητα στους πελάτες της να φτιάξουν τα δικά τους burgers και sandwiches.

Νότια Κορέα – $3,86

Πάνω από 400 καταστήματα των McDonald’s υπάρχουν στη Νότια Κορέα, όπου το Big Mac στοιχίζει $1,18 φθηνότερα από ότι στις ΗΠΑ. Μάλιστα τα McDonald’s της Νότιας Κορέας προσφέρουν και την υπηρεσία McDelivery για αποστολή κατ” οίκον.

Πακιστάν – $3,58

Με 40 καταστήματα στο Πακιστάν το Βig Mac κοστίζει $1,46 δολάρια λιγότερο από ότι στις ΗΠΑ. Ανάρπαστο στην χώρα είναι το McArabia δηλαδή sandwich με κοτόπουλο.

Ιαπωνία – $3,47

Φθηνότερα κατά $1,57 είναι τα Bic Mac στην Ιαπωνία σε σχέση με τις ΗΠΑ όπου παρέχεται και το Mega Mac σε όποιον δεν… φτάνει η απλή έκδοση.

Κίνα – $2,79

Με 2.000 καταστήματα είναι εύκολο να βρει κανείς που θα φάει ένα… κινέζικο Big Mac με κόστος $2,25 δολάρια λιγότερα από ότι στις ΗΠΑ και με δώρο μία γλυκιά πίτα.

Αίγυπτος – $2.59

Το πρώτο McDonald’s στην Αίγυπτο άνοιξε το 1994. Σήμερα τα Big Mac κοστίζουν στην χώρα $2,45 λιγότερα από ότι στις ΗΠΑ. Για πρωινός τα καταστήματα της εταιρείας στην Αίγυπτο προσφέρουν το McFalafel.

Χονγκ Κονγκ – $2,48

Στα $2,41 η τιμή του Bic Mac στην Ινδία, $2,37 στο Μεξικό, $2,10 στη Νότια Αφρική, $2,05 στην Ρωσία, $1,99 στην Μαλαισία και $1,57 στην Ουκρανία όπου στην τιμή του ενός Bic Mac στις ΗΠΑ παίρνεις τρία.

Ο δείκτης του Bic Mac δείχνει κατά κάποιο τρόπο και την κατάσταση της οικονομίας παγκοσμίως.

seleo.gr-Diethni

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: