Δείτε πως θα είναι η πίστα της «σούπερ ειδικής» στο ΟΑΚΑ για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Μέσα σε οκτώ ημέρες θα κατασκευαστεί στο χώρο του γηπέδου στο ΟΑΚΑ η πίστα της σούπερ ειδικής. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα προκειμένου το βράδυ στις 8 Σεπτεμβρίου να δούμε τους πρωταγωνιστές του WRC να ξεκινούν την πρώτη ειδική του μεγάλου μας αγώνα. Σε 12 ημέρες από σήμερα τα πράσινα φώτα στην 69χρονη ιστορία του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ανάβουν στο ΟΑΚΑ!

Για να κατασκευαστεί η πίστα των 1950 μέτρων με τις 16 στροφές που περιλαμβάνει ένα άλμα και μια γέφυρα θα χρειασθούν 200 εργαζόμενοι, 1.000 κυβικά μέτρα χαλίκι, 4.000 τετραγωνικά μέτρα ξύλο, 120 τόνοι χάλυβα και 1.004 μέτρα προστατευτικά στηθαία.

Το βράδυ της Πέμπτης ,στις 8 Σεπτεμβρίου, τα φώτα του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού θα στραφούν για ακόμα μια φορά στην Ελλάδα, στην  υπερειδική διαδρομή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στο ΟΑΚΑ που θα είναι και η μοναδική ασφάλτινη του αγώνα.

Στις 19:30, η Ελλάδα θα «μεταδώσει» αυτήν την εικόνα της ειδικής σε 150 χώρες στον κόσμο. Υπολογίζεται ότι την ειδική στο ΟΑΚΑ θα παρακολουθήσουν περίπου 50 εκατομμύρια τηλεθεατές. Ειδικά για την περίπτωση της «σούπερ ειδικής» τα πληρώματα θα ξεκινούν ανά δυάδες. Έτσι το θέαμα θα είναι ακόμη καλύτερο.

Υπολογίζεται ακόμη ότι το στάδιο που είναι χωρητικότητας 69.000 θεατών θα γεμίσει. Το εγχείρημα της Εκκίνησης ενός αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA σε μια υπερειδική διαδρομή μέσα σε ένα στάδιο εντυπωσιάζει. Οι τυχεροί που θα βρεθούν την Πέμπτη (8/9) στο ΟΑΚΑ θα ζήσουν από κοντά τις προσπάθειες των 70 πληρωμάτων για τον απόλυτο χρόνο ενώ  θα έχουν την ευκαιρία να δουν τους πρωταγωνιστές του Παγκοσμίου πρωταθλήματος να κάνουν το «γράψιμο» της ειδικής λίγες ώρες πριν.

Το πρώτο πλήρωμα που θα πάρει εκκίνηση είναι στις 20.08 όμως το πρόγραμμα θα ξεκινήσει αρκετές ώρες πριν. Οι πύλες του ΟΑΚΑ θα ανοίξουν στις 16:30.

Στις 16:30, θα ξεκινήσουν οι αναγνωρίσεις της διαδρομής για το 3ο γκρουπ πληρωμάτων. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα πληρώματα θα γράψουν τις σημειώσεις τους κινούμενα είτε πεζή, είτε με scooter.

Στις 17:00, στην αίθουσα Κασιμάτης του ΟΑΚΑ θα διεξαχθεί ο Παγκόσμιος Τελικός e-Sports WRC — για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα. Πρόκειται για το εικονικό Πρωτάθλημα WRC που μεταξύ άλλων δημιουργεί ακόμα περισσότερες προοπτικές ώστε ο μηχανοκίνητος αθλητισμός να καταστεί περισσότερο προσβάσιμος στις νεαρές ηλικίες, που έχουν αναπτύξει στενή επαφή με τα esports.

Στις 18:30, οι κορυφαίοι οδηγοί Ράλλυ στον κόσμο, καθώς και οδηγοί από όλες τις κατηγορίες που προσμετρούν στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, θα βρεθούν στο Rally Village του OAKA (εντός του περιβάλλοντα χώρου του σταδίου, από την πλευρά της Λ. Ειρήνης) για να υπογράψουν αυτόγραφα στους φίλους του σπορ.

Στις 18:30, το ΟΑΚΑ θα «γεμίσει» από τους ήχους του Athens DeeJay 95,2, με τον Μιχάλη Τσαουσόπουλο στα deck, να δίνει τον παλμό λίγο πριν την Εκκίνηση του αγώνα.

 

Στις 19:00, εντός της αγωνιστικής διαδρομής, υψηλοί προσκεκλημένοι θα συνοδηγήσουν σε ένα Ford Fiesta Rally 3 Junior WRC της M-Sport Poland.

Στις 19:45, οι οδηγοί της κορυφαίας κατηγορίας του Πρωταθλήματος, θα συγκεντρωθούν στον αγωνιστικό χώρο, για μια αναμνηστική φωτογραφία εμπρός σε δεκάδες χιλιάδες θεατές.

Η προπώληση των εισιτηρίων για την ΕΚΟ Super Special Stage @OAKA συνεχίζεται από την πλατφόρμα του viva.gr με τις τιμές να ξεκινούν από τα 10 ευρώ, ενώ, συνολικά 40.000 εισιτήρια έχουν μέση τιμή τα 18,5 ευρώ. Όσοι δεν καταφέρουν να εξασφαλίσουν μια θέση στο γήπεδο, θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν απευθείας αυτό το εντυπωσιακό θέμα από την ΕΡΤ, καθώς και μέσα από το αφιερωμένο στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις pop-up κανάλι της COSMOTE TV.

Στην παρουσίαση θα βρίσκεται ο δημοσιογράφος Αντώνης Σρόιτερ ενώ ο σχολιασμός του αγώνα και οι συνεντεύξεις από τους οδηγούς θα γίνουν από τους εξειδικευμένους δημοσιογράφους Τάκη Πουρναράκη, Παναγιώτη Σεϊτανίδη και Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη.

Περικλής Χαλάτσης

 

Δείτε πως θα είναι η πίστα της «σούπερ ειδικής» στο ΟΑΚΑ για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: