Δείτε ποιες εταιρείες ζητούν μισθούς 300 ευρώ για να επενδύσουν στην Ελλάδα..Και εσείς συνεχίστε να "ψωνίζετε" προϊόντα τους.

Δείτε ποιες εταιρείες ζητούν μισθούς 300 ευρώ για να επενδύσουν στην Ελλάδα..Και εσείς συνεχίστε να "ψωνίζετε" προϊόντα τους.
Μείωση του κατώτατου μισθού, εκτός των άλλων διευκολύνσεων, ζήτησαν από την οι εκπρόσωποι 11 πολυεθνικών που ενδιαφέρονται να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στη χώρα μας, σε ειδική σύσκεψη που έγινε στο Ανάπτυξης, την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», οι επενδυτές  ζήτησαν, μεταξύ άλλων, την κατάργηση  της δέσμευσης για τον κατώτατο μισθό. «Σε μια χώρα όπου η ανεργία στους νέους έχει φθάσει σε απίστευτα επίπεδα, δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί πρέπει να υπάρχει η δέσμευση του κατώτατου ημερομισθίου.
Δώστε μας την ευκαιρία να προσλαμβάνουμε νέους με λιγότερα , για να εργάζονται λιγότερες ώρες και λιγότερες ημέρες κάθε εβδομάδα», ήταν η πρόταση ενός εκ των εκπροσώπων των επιχειρηματιών.
Σύμφωνα με το yupiii.gr,οι προτάσεις των εκπροσώπων των πολυεθνικών αφορούν σε μισθούς 250-300 για ολιγόωρη απασχόληση και για 3 ή 4 ημέρες την εβδομάδα.  Παράλληλα ζητούν να μειωθεί η διάρκειά του χρόνου προειδοποίησης ενός υπαλλήλου, ώστε να του καταβληθεί μικρότερη αποζημίωση.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπουργός Ανάπτυξης δεσμεύτηκε ότι θα διαβιβάσει τα αιτήματά τους.
Πρόσωπα και εταιρίες.

1. Μηνάς Ζωούλλης, διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Η εταιρία έχει υποσχεθεί νέες προσλήψεις για το 2013, αλλά και «συγκράτηση» τιμών των προϊόντων της.
2. Γιώργος Σπηλιόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Barilla Hellas. Η εταιρία ζυμαρικών σχεδιάζει επένδυση της τάξεως των 6 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιό της στη Θήβα.
3. Γρηγόρης Αντωνιάδης, αντιπρόεδρος της Unilever Hellas. Η επιχείρηση έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να μεταφέρει στην την παραγωγή 110 κωδικών από το εξωτερικό, συνεχίζοντας την επέκταση της παρουσίας της κυρίως μέσω της εταιρείας Ελαΐς.
4. Ανδρέας Καλατζόπουλος, γενικός διευθυντής της Philip Morris. Η καπνοβιομηχανία προτίθεται να απορροφήσει το 50% της ελληνικής παραγωγής καπνού.
5. Κωνσταντίνος Φαλτσέτας, επικεφαλής της Henkel Hellas. Η εταιρία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι μεταφέρει στην Ελλάδα την παραγωγή απορρυπαντικών και καθαριστικών Dixan, Neomat και Bref, τα οποία έχει συμφωνήσει να παράγονται από τη Rolco. H γερμανική πολυεθνική διέθετε ως το 2000 δικό της εργοστάσιο στην Ελλάδα.
6. Κωνσταντίνος Μαγγιώρος, διευθύνων σύμβουλος της Friesland Campina – NOYNOY. Η εταιρία ολοκλήρωσε το 2011 επένδυση 10 εκατ. ευρώ για τη νέα μονάδα παραγωγής γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ στην και προωθεί νέες σειρές προϊόντων.
7. Ελ. Χαλουλάκος, διευθύνων σύμβουλος της Kraft Hellas. Η πολυεθνική κατέχει το εργοστάσιο Παυλίδης στην Ελλάδα και σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγική της δραστηριότητα. Σχεδιάζει επενδύσεις 5 εκατ. ευρώ.
8. Δημήτριος Πισιμίσης, διευθύνων σύμβουλος της Bic Violex. Η εταιρία έχει δρομολογήσει επένδυση 25 εκατ. ευρώ μέσα στο 2013.
9. Raymond Franke, επικεφαλής της Nestle. Η επιχείρηση ανακοίνωσε ότι εντός του 2013 θα προχωρήσει σε νέες επενδύσεις 9 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα.
10. Κατερίνα Αρβανιτάκη, υπεύθυνη πωλήσεων της SCA Hygiene Products. Η εταιρία έχει εκφράσει την πρόθεση να ενδυναμώσει την παραγωγική παρουσία της στην Ελλάδα, η οποία αντιστοιχεί στο 10% του όγκου πωλήσεων στις κατηγορίες χάρτου και προσωπικής υγιεινής.
11. Εμμανουήλ Παπαδάκης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας οικοδομικών υλικών Ytong – Thrakon.

Δείτε ποιες εταιρείες ζητούν μισθούς 300 ευρώ για να επενδύσουν στην Ελλάδα..Και εσείς συνεχίστε να "ψωνίζετε" προϊόντα τους.

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: