Δείτε εικόνες από την άφιξη των 83.850 δόσεων των εμβολίων για τον κορονοϊό

Έφτασαν το πρωί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι 83.850 δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 των εταιρειών Pfizer/BioNTech. Η πρώτη μεγάλη παρτίδα των εμβολίων θα κατανεμηθεί στα πέντε κεντρικά αποθηκευτικά σημεία και από εκεί θα γίνει η διανομή στα εμβολιαστικά κέντρα των νοσοκομείων.

«Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουμε παραλάβει από την Pfizer 1.255.800 δόσεις και αυτός ο αριθμός είναι πιθανό να αυξηθεί, εάν καταλήξει η ΕΕ σε συμφωνία για επιπλέον 100.000.000 δόσεις», τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα ακολουθούν οι εγκρίσεις και για άλλες φαρμακοβιομηχανίες, και μέσα στο Φεβρουάριο θα έχουμε ικανό αριθμό εμβολίων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι με βάση το σχεδιασμό μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουν φτάσει στη χώρα μας 25 εκατομμύρια δόσεις, ώστε να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού, εάν το επιθυμεί.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Υγείας σήμερα θα συνεχιστούν οι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία της Αθήνας, ενώ ξεκίνησαν οι χορηγήσεις δόσεων εμβολίων και στα 4 νοσοκομεία της περιφέρειας, δηλαδή το Πανεπιστημιακό της Λάρισας, το ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, το Πανεπιστημιακό των Ιωαννίνων και το Πανεπιστημιακό της Πάτρας.

Την επόμενη εβδομάδα, στις 4 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο γενικότερος εμβολιασμός των υγειονομικών, ενώ εκτιμάται ότι έως τις 20 Ιανουαρίου θα ολοκληρωθεί η πρώτη δόση εμβολιασμού των υγειονομικών, των φιλοξενούμενων και εργαζομένων στους οίκους ευγηρίας, στις μονάδες χρόνιας φροντίδας και στα κέντρα αποκατάστασης.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: