Δεύτερη Κυριακή Εκλογών 2019: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ψηφοφορία

Στις κάλπες οδηγούνται ξανά σήμερα οι Έλληνες για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.Σήμερα ψηφίζουμε για την ανάδειξη περιφερειάρχη και δημάρχου, όπου δεν εξελέγησαν από τον πρώτο γύρο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών οι εκλογές θα γίνουν στα ίδια εκλογικά τμήματα που χρησιμοποιήθηκαν στην πρώτη ψηφοφορία.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής.

Οι ψηφοφόροι δεν σημειώνουν σταυρό προτίμησης σε κανένα υποψήφιο σύμβουλο, καθώς η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται µόνο ανάµεσα στους υποψηφίους περιφερειάρχες ή τους υποψήφιους δημάρχους των δύο συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία. Εντούτοις ψηφοδέλτια με σταυρό προτίμησης δεν προσμετρώνται ως άκυρα.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα και η διαδικασία θα είναι προφανώς πιο γρήγορη κι εύκολη, σε σχέση με τον πρώτο γύρο, καθώς δεν θα υπάρχουν αυτή τη φορά τέσσερις κάλπες, ούτε θα χρειάζονται σταυροί.

Περιφερειακές εκλογές 2019: Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 οι πολίτες ψηφίζουν από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα για τις Εκλογές 2019.

Δημοτικές εκλογές 2019: Διεξάγεται ο δεύτερος γύρος στις Δημοτικές Εκλογές 2019 για την ανάδειξη δημάρχου όπου δεν έχει συγκεντρωθεί από τον συνδυασμό το ποσοστό 50% συν 1 ψήφο.

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Το newsbeast.gr, όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία εδώ και εννιά χρόνια, θα καλύψει έγκυρα και αναλυτικά όλες τις εξελίξεις, ενημερώνοντας άμεσα τους αναγνώστες του. Δείτε τους δυναμικούς εκλογικούς χάρτες:

Πολιτική

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: