Δευτέρα- Τετάρτη- Παρασκευή έχουμε δραχμή και την Κυριακή δημοψήφισμα!

Α.ΤΣΙΠΡΑΣ: Δεν θα συνθηκολογήσουμε ποτέ…
Δευτέρα  Τετάρτη  Παρασκευή έχουμε δραχμή και την Κυριακή δημοψήφισμα!
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στον πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε:

Ο κύριος ήταν σαφής: «Τρίτη- Πέμπτη- Σάββατο μέσα στο , Δευτέρα- Τετάρτη- Παρασκευή έχουμε και την Κυριακή δημοψήφισμα».

Ήταν επίσης ξεκάθαρος ότι το «μεγάλο του » είναι να εκβιάσει εταίρους, δανειστές και Ευρώπη.

Φαίνεται ότι από τη στάση του για την Κύπρο, δεν κατάλαβε τίποτα.

Προβλέπουμε ότι ο κύριος Τσίπρας θα συνεχίσει να ακροβατεί μεταξύ του κυρίου Λαφαζάνη και του κυρίου Αλαβάνου. Αν τώρα αυτές οι ακροβασίες βλάπτουν τον τόπο, ελάχιστα τον απασχολεί.

***

Τη διαβεβαίωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συνθηκολογήσει ποτέ με το μνημόνιο, δεν θα πει «ναι» υπό οποιεσδήποτε συνθήκες σε εκβιασμούς και απειλές παρείχε ο Αλέξης Τσίπρας την Τετάρτη και επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «περιμένει την τρόικα με μια ανθοδέσμη με «ναι»».

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε σε ερώτηση για το ζήτημα του ευρώ, τονίζοντας ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι «να κερδίσει τον πόλεμο, σώζοντας την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης», κι όχι να πάρει την οδό της διαφυγής, έχοντας χάσει τον πόλεμο, δηλαδή την επιστροφή στη δραχμή. Ή όπως το είπε αλλιώς, στόχος είναι «να σβήσουμε τη φωτιά κι όχι να τρέξουμε στο κλιμακοστάσιο».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι δεν αποτελεί επίκεντρο της πολιτικής του κόμματός του το νόμισμα, καθώς το δίλημμα δεν είναι με ποιο νόμισμα θα υπάρχει λιτότητα, καθώς υπάρχουν και χώρες εκτός ευρώ σε πρόγραμμα λιτότητας, αλλά ότι το κεντρικό ζήτημα είναι πως θα αποκρουστεί η λιτότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε ότι δεν αποδέχεται το δόγμα «πάση θυσία στο ευρώ», χαρακτηρίζοντάς το ως ανατριχιαστικό, καθώς κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα σημαίνει «πάση θυσία στο μνημόνιο».

Αντιπαρέβαλε, δε, σχέδιο ισχυρής διαπραγμάτευσης και σημείωσε ότι ακόμη και στην Κύπρο οι δανειστές δεν υλοποίησαν τις απειλές τους μετά το «όχι» της Βουλής, αλλά πρόταξαν ένα χρονοδιάγραμμα απειλών, με στόχο να εκβιάσουν το «ναι».

Σε ό,τι αφορά στην Ευρώπη και τον ευρωσκεπτικισμό που αναπτύσσεται, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για λογική εξέλιξη, καθώς κλονίζεται το αφήγημα της Ευρώπης. «Ο ευρωσκεπτικισμός θα γίνει -και δικαίως- πλειοψηφικό ρεύμα. Κι εμείς από την αρχή ήμασταν ευρωσκεπτικιστές, γιατί στηρίζουμε την Ευρώπη των κοινωνιών κι όχι την Ευρώπη των αγορών. Αυτοί που ηγούνται έχουν στην πραγματικότητα αντιευρωπαϊκή στρατηγική. Δικός μας στόχος είναι να επαναθεμελιώσουμε την Ευρώπη» σημείωσε.

Σε άλλη ερώτηση, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε: «Θα φτιάξουμε αριστερή με ριζοσπαστικές λύσεις, αλλά θα επιδιώξουμε να έχουμε στο πλευρό μας όλες τις Ελληνίδες και όλους τους ».

«Δεν είμαστε οπαδοί του ρεαλισμού, που αγνοεί τη θέληση και τη δύναμη των λαών. Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι αν σε κάτι διαφέρουμε, είναι ότι δεν πρόκειται να συνθηκολογήσουμε. Δεν θα πούμε «ναι», υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, σε εκβιασμούς και απειλές. Δεν θα συνθηκολογήσουμε με μνημόνια, δεν θα πούμε «ναι» στη διάλυση της κοινωνίας και την καταστροφή της οικονομίας. Δεν θα πούμε «ναι» υπό οποιονδήποτε εκβιασμό στο ξεπούλημα της Ελλάδας. Δεν είμαστε οι καλύτεροι μαθητές του «ναι», στο αναμορφωτήριο του Σόιμπλε» υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση, ανέφερε: «Βιάστηκαν οι πολλαπλασιαστές της υποταγής της χώρας μας να δουν την ήττα της Κύπρου στο «όχι» και βιάστηκαν οι τρεις ιεράρχες της Μέρκελ να ψάλλουν το απολυτίκιο του «ναι». Βιάστηκαν, γιατί έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Και δεν γνωρίζουν ή δεν θέλουν να θυμόμαστε το ρόλο που έπαιξαν ιστορικά στην πορεία της χώρας μας και άλλων χωρών, κάποια σημαντικά όχι, που όταν ορθώθηκαν προκάλεσαν την μήνη αρχικά, αλλά άλλαξαν τον ρου της ιστορίας. Κάποια στιγμή μπορεί να φάνηκε ότι έχουν υψηλό ρίσκο και ότι μπορεί να οδηγήσουν σε ήττα, αλλά είχαν μαζί τους το λαό».

«Ο περιμένει την τρόικα με μια ανθοδέσμη με «ναι»» επισήμανε ο Αλ.Τσίπρας και σημείωσε: «Η απάντησή μας είναι ξεκάθαρη: Αντίσταση – αντίσταση – αντίσταση». Πρόσθεσε, δε, ότι «ήρθε η στιγμή, πριν γίνει έρημη η χώρα, να αλλάξει τροπάρι απέναντι στους κυρίαρχους και για να γίνει αυτό πρέπει να αλλάξει η κυβέρνηση».

«Δεν είμαστε έτοιμοι, λένε. Είδαμε πόσο έτοιμοι ήταν κι αυτοί να μετακομίσουν από το «όχι» στο «ναι», από τον Σοσιαλισμό στην βαρβαρότητα. Εμείς τέτοια ετοιμότητα δεν την έχουμε. Δεν θα κυβερνήσουμε έτσι. Είμαστε έτοιμοι να εκφράσουμε τη θέληση του λαού. Να εκφράσουμε την αλλαγή πορείας που θέλει ο λαός» υπογράμμισε.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι η που θα δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρειαστεί τον λαό στο πλευρό του και τις κατάλληλες συμμαχίες στον ευρωπαϊκό νότο – κι όχι μόνο. Ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος, αλλά το αποτέλεσμα θα δικαιώσει εκείνους που θα αγωνιστούν, σημείωσε.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: