ΔΕΔΔΗΕ: Εγκαινιάστηκε ο πρώτος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην ανατολική Αττική

Την Πέμπτη εγκαινιάστηκε, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου, ο πρώτος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην ανατολική Αττική, στην περιοχή της Ραφήνας.

Σημειώνεται ότι ο νέος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που κατασκευάστηκε στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου Ραφήνας-Πικερμίου, αποτελεί το αποτέλεσμα της συνεργασίας του ΔΕΔΔΗΕ με την ερευνητική ομάδα SmartRue της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος SHAR-Q.

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ Ν. Χατζηαργυρίου και του Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου Ε. Μπουρνού.

Ο κ. Γ. Κότσαλος, Βοηθός Διευθυντής της Διεύθυνσης Περιφέρειας Αττικής του ΔΕΔΔΗΕ, στη διάρκεια των εγκαινίων, ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Ραφήνας για τη συνεργασία του στην κατασκευή του εν λόγω σταθμού, ενώ υπογράμμισε το σημαντικό έργο της ερευνητικής ομάδας του ΕΜΠ, η οποία έθεσε τις προδιαγραφές και ανέπτυξε όλους τους απαραίτητους αλγόριθμους προκειμένου να φορτίζονται τα ηλεκτρικά οχήματα με όσο το δυνατόν περισσότερο «πράσινη» ενέργεια, προερχόμενη, δηλαδή, από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπουρνούς επισήμανε ότι η τεχνολογική εξέλιξη, για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών και οικονομικών προκλήσεων που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, αποτέλεσε το υπόβαθρο για τη θετική ανταπόκριση στην πρόσκληση του ΔΕΔΔΗΕ και του ΕΜΠ για την εγκατάσταση του σταθμού δημόσιας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: