Δε χρειάζεσαι κανένα «άλλο μισό» και αυτοί είναι οι λόγοι!

Όλες το έχουμε δει να συμβαίνει, είτε σε εμάς τις ίδιες είτε σε κάποια φίλη μας… Το story είναι απλό: ένα κορίτσι ερωτεύεται κάποιον και, κάπου στην πορεία, ξεχνά τον εαυτό της και γίνεται αυτό που λέμε… μισός άνθρωπος. Και κάπως έτσι, τα θέλω και οι ανάγκες ενός άλλου ανθρώπου γίνονται πιο σημαντικά από τα δικά της. Χάνει τον εαυτό της και πετά στο συννεφάκι της, μέχρι να «σβήσει» η αρχική αίσθηση της μαγείας και να… προσγειωθεί απότομα.

Το να ερωτευόμαστε και να πέφτουμε με τα μούτρα είναι ένα συναρπαστικό συναίσθημα, ωστόσο αυτό έχει συχνά ως αποτέλεσμα να παραμερίσεις τον εαυτό σου και να βάλεις ένα αγόρι ως προτεραιότα στη ζωή σου, πράγμα που με τον καιρό θα καταλάβεις ότι είναι μέγα λάθος!

Παρόλο που η αγάπη και το να μοράζεσαι τη ζωή σου με έναν άλλον άνθρωπο είναι κάτι πολύ όμορφο, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επηρεάσουν εσένα ως προσωπικότητα και τις αξίες που έχεις ως άνθρωπος. 

Και γιατί δεν πρέπει να συμβεί αυτό;

Είμαστε μια γενιά που μεγαλώνει ακούγοντας και βλέποντας παντού στα social media φράσεις όπως «Με ολοκληρώνεις» και «Είσαι το άλλο μου μισό». Οι ρομαντικές ταινίες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν διαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε και βιώνουμε την αγάπη. Σε αυτόν τον κόσμο, η σχέση δε θεωρείται απλώς ως ένα υπέροχο μέρος της ζωής μας, αλλά ως ένα επίτευγμα απαραίτητο για να ολοκληρωθούμε ως άνθρωποι.

Ειλικρινά, απεχθάνομαι αυτή την ιδέα και νοοτροπία. Δε χρειάζεσαι «άλλο μισό», γιατί πολύ απλά δεν είσαι μισός άνθρωπος! Είσαι ένα κορίτσι με μια ενδιαφέρουσα ζωή, προσωπικότητα, χόμπι, οικογένεια και φίλους.

Μια υγιής σχέση δεν αποτελείται από δύο σπασμένα, ημιτελή μισά που γίνονται ένα, αλλά από δύο ολόκληρους και πλήρως διαμορφωμένους με τα δικά τους σχέδια, όνειρα και ιδέες ανθρώπους, οι οποίοι επιλέγουν να περιηγηθούν στον κόσμο μαζί.

Και εδώ είναι το βασικό μάθημα της ημέρας: το να παραμείνεις ο εαυτός σου αφού ερωτευτείς δε θα σε κάνει απλώς πιο ευτυχισμένη σε προσωπικό επίπεδο, αλλά θα σε κάνει επίσης μια καλύτερη και πιο ελκυστική σύντροφο.

Τι πρέπει να κάνεις, λοιπόν, για να μη χάσεις τον εαυτό σου μέσα σε μια σχέση και ξυπνήσεις μια μέρα εντελώς… χαμένη; Ιδού!

Θυμήσου τους στόχους σου

Αν και είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό στην ηλικία που είσαι, οι στόχοι σου να αλλάζουν συχνά, καλό είναι να θυμάσαι πάντα ότι αυτά που θέλεις να πετύχεις στη ζωή σου πρέπει να επεκτείνονται εκτός της σχέση σου. Οφείλεις στον εαυτό σου να έχεις όνειρα και σχέδια που δε θα παραμερίσεις για τίποτα και για κανέναν.

Βάλε την οικογένεια και τους φίλους σου ως προτεραιότητα στη ζωή σου

Όταν ξεκινάς μια νέα σχέση, είναι πολύ εύκολο να κάνεις την οικογένεια και τους φίλους σας στην άκρη. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξεις όσο το δυνατόν πιο σύντομα, γιατί αυτοί οι άνθρωποι θα είναι για πάντα στη ζωή σου, ενώ ο σύντροφος… σήμερα είναι, αύριο όχι!

Έχε τα δικά σου χόμπι και μην τα σταματήσεις για κανέναν λόγο

Δε χρειάζεται να έχεις τα πάντα κοινά με το αγόρι σου! Ίσως εσένα σου αρέσει να διαβάζεις, ενώ αυτός προτιμά να παίζει βιντεοπαιχνίδια. Μπορεί να είσαι άτομο που του αρέσει να βγαίνει έξω, ενώ το αγόρι σου είναι σπιτόγατος. Μη σταματήσεις σε καμία περίπτωση τις εξόδους σου, απλά και μόνο επειδή δεν ακολουθεί εκείνος. Το να διατηρήσεις τα χόμπι και τις συνήθειες που είχες και πριν ξεκινήσεις τη νέα σου σχέση, θα βοηθήσει τόσο εσένα να κρατήσεις ακέραιη την προσωπικότητά σου, όσο και τη σχέση να μη βαλτώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: